Koning auto heeft eindelijk een SUV: de Rolls-Royce Cullinan

De eerste exemplaren mochten we al aanschouwen in het mondaine Monaco.

 

De eerste foto’s en specificaties kregen we een aantal maanden al eens onder onze neus geschoven. Het was dus wachten op het moment we de eerste exemplaren in het echt te zien kregen. En waar anders dan in het mondaine Monaco kregen we deze gigantische SUV’s voor het eerst te zien.

Een Rolls-Royce die geschikt is voor alle terreinen én voor gezinnen zonder de luxe die het merk wil uitstralen tekort doen. Missie geslaagd voor de classy Britten. Een missie dat ook vijf jaar lang heeft geduurd, volgens head of design Giles Taylor omwille van de ambitie om ‘groot te worden’. De man gaat zelfs nog verder: “We wilden niet verlegen zijn, we wilden een functioneel esthetisch uiterlijk zonder verontschuldiging.” En laat dat met de Cullinan wel geslaagd zijn…zie jij jezelf al door de duinen cruisen terwijl je je gezin in pure luxe kan vervoeren? Wij wel!

Diamant

De Rolls-Royce Cullinan is niet toevallig vernoemd naar de grootste diamant ooit gevonden. Een diamant die nu deel uitmaakt van het Britse koningshuis. De grootste diamant dus, vergelijkbaar met de de 2600 kg zware Cullinan met een dikke 6,75-liter V12-motor die maar liefst 571 paardje over het asfalt trekt. Een krachtbron die het grote gevaarte in iets minder dan zes seconden naar 100 km/h laat spurten. Enigszins jammer…de topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

Verder kunnen we alleen maar zeggen dat het een echte Rolls is. De typische kenmerken zijn er allemaal in verwerkt. Van zijn hoger liggende motorkap, inclusief het beeldje ‘Spirit of Ecstasy’, de gigantische grill en jawel, de paraplu in de deur die jawel tegen de richting opent.

En dat ook het rijden in deze SUV een sensatie is mochten de rekels van  National Geographic al ervaren. Zij reden met deze Rolls door de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. De Cullinan overleefde het als een volleerde racewagen in de de Dakar…no doubt dat hij ook op de gewone weg een sensatie zal zijn.

Een kostbare sensatie? De prijs start vanaf een dikke 250.000€. Reken er maar een paar tientjes bij voor de eindeloze optielijst…doch…niet teveel voor een Rolls, wel?

You May Also Like

Omdat wijn op temperatuur écht wel een verschil maakt: Kelvin

Geloof ons als we zeggen dat de temperatuur van de wijn een hemelsbreed verschil ...

De winnaars van de World Travel Awards

Recent werden de World Travel Awards weer uitgereikt op de Malediven. Deze Oscars van ...

Hosting door Fraai