Hooikoorts? Drink Gin-Tonic!

Wie zijn wij om de wetenschap tegen te spreken! 

Alle redenen zijn goed om de gin en de tonic uit de kast te halen. Maar sommige redenen zijn net iets beter dan andere. Hooikoorts bijvoorbeeld…

Ken je of ben je iemand die bij de minste pollen in de lucht al met een neus zit die zelfs bij een olifant zou verstoppen? Kleuren je ogen bloedrood zonder dat je nog maar één druppel alcohol hebt ingenomen? Er is goed nieuws! We zetten jullie, hooikoortspatiënten, aan de Gin-Tonic!

Allez, althans tot op zekere hoogte. Voordat je je antihistaminica richting vuilbak gooit en je jouw perfect afgereden grasmaten gaat besnuffelen, geven we je nog snel wat toelichting. Verschillende dranken, zoals rode wijn en donkere bieren, bevatten sulfieten en histamine. Stoffen die een niet zo een gezellige reactie kunnen geven bij mensen die last hebben van hooikoorts. Een reactie vergelijkbaar met de allergische reactie op pollen in de lucht. Dus altijd even opletten natuurlijk!

Het goede nieuws dan…Gin en zeker die op basis van vlierbessen, bevat een pak minder histamine en kan in combinatie met een verfrissende tonic wat verlichting bieden. Onderzoekers van de Griffith University ontdekten namelijk dat twee werkzame stoffen in vlierbessen (quercetine en anthocyaninen) de duur van je verkoudheid zomaar even met twee dagen kunnen verminderen. Proefbunny’s aan het onderzoek die een fruitextract van vlierbessen namen herstelden sneller van een verkoudheid dan diegene die een placebo kregen.

Binnen de wetenschap werd eerder al aangetoond dat de stoffen in de bessen ervoor zorgden dat de ziekte bestrijdende antilichamen toenemen. Deze antilichamen zorgen ervoor dat je veel minder kans hebt op infecties.

Wie nu tussen de regels leest weet dat je als hooikoortspatiënt het beste af bent met een goede slok vlierbessensap. Maar wat heb je daar nu aan?

Oh ja, en voor je de gin en tonic mixt…onthoud dan zeker even deze regels van onze vrienden van Miraeus Cocktail Service!

Bron: Mens Health
Foto’s: Miraeus

You May Also Like

Alle gekheid op een Bavaria stokje

Na alle gekheid, krijgen we nu iets helemaal anders op een stokje: bier. Als ...

Whatmatters Vacature-tip: 80 dagen gin zuipend de wereld rondreizen

Wij zijn niet verantwoordelijk voor permanente leverproblemen! Tenzij je een cafébaas bent, is werken ...

Met deze cocktail geraak jij in geen tijd van je Nieuwjaars-kater af!

Doorgaan als een baas! Mogen we jullie bij deze een spetterend, vreugdevol, spannend, creatief ...

Hosting door Fraai