Whatmatters zit in Disneyland Parijs en het park heeft groot nieuws!

In 2021 breiden ze uit met drie nieuwe parkdelen!
Twee weken geleden liepen we een vijftal jaar na ons laatste bezoek nog eens rond in Disneyland Parijs. Ondanks het feit we ons als een klein kind te pletter hebben geamuseerd waren we best een klein beetje teleurgesteld in het feit er maar weinig veranderd was. Slechts één nieuwe attractie, een erg knappe 4D-ervaring “Ratatouille: The Adventure” en een opgefriste Space Mountain, nu de ‘Star Wars Hyperspace Mountain’ werd ons deel. Daartegenover stond een gesloten ‘Crush’s Coaster’ (Nemo), het bekende spookhuis en ‘Dancing Cups’, iets waar we voor dat laatste niet echt rouwig om waren.

Ondertussen worden er omwille van het 25-jarige bestaan van Disneyland Parijs een aantal attracties in een nieuw jasje gestoken. Walt Disney Parks and Resorts wil dan ook steeds meer bekende personages in de attractieparken integreren om tot een nog mooier geheel te komen. Zo zal Aerosmith afscheid moeten nemen van zijn ‘Rock ‘n’ Roller Coaster’ en krijgt deze een Iron Man-jasje.


Maar dit is niet alles. Buiten het opfrissen van bestaande attracties gaan ze ook gewoon drie nieuwe parkdelen aanbouwen met de thema’s Marvel, Star Wars en Frozen. Start van de bouw is voorzien in 2021 en zal een kostenplaatje van maar liefst 2 miljard met zich meebrengen. Dat verklaart natuurlijk al veel waarom een halve liter slechte pils 7€ kostte. Soit, dronken zijn we niet geworden!

“Het resort is nu al de belangrijkste toeristische bestemming in Europa. Met de ingrijpende uitbreiding die we vandaag hebben aangekondigd, zullen we nog meer geliefde personages en verhalen introduceren om zo nieuwe landen, attracties en entertainment te creëren”, aldus de voorzitter en CEO van The Walt Disney Company.
Zij die niet kunnen wachten tot 2021 (en opening waarschijnlijk wel wat langer) op het nieuwe Marvel-thema, kunnen wel terecht in het vernieuwde Disney Hotel New York -The Art of Marvel-  dat in 2020 zijn deuren opent. Hier worden bezoekers ontvangen in de sfeer van onder andere Iron Man, The Avengers en Spider-Man. Who’s in? Wij gaan alvast binnen een jaar of vijf nog eens terug!

You May Also Like

Newplacestobe stadsfestival in Hasselt

We moeten het toegeven, af en toe jatten we wel eens wat van Newplacestobe.com, ...

4 Belgische café's die bij de beste ter wereld horen!

Waar tot voor enkele jaren de bar niet fancy genoeg kon zijn, zijn we ...

Koffie, gebak en platen: SWEET B

Dat er in Mechelen best wel wat beweegt en heel wat trendy/hippe/nieuwe zaken de ...

Hosting door Fraai