Daarom is je broer jouw beste maat!

Toegegeven, heb je een broer, dan kan je hem meer dan waarschijnlijk dikwijls soms een klap op de kop geven. Is het irritant baasje weer met jouw nieuwe lederen jas gaan lopen? Heeft hij jouw auto even meegenomen en brengt hij hem met een lege benzinetank terug of erger nog, half opgevouwen?Toch is een broer belangrijk. Hij is degene die je op vakantie meetrok om vrienden te maken, wanneer je daar zelf nog te jong of te verlegen voor was. Met hem kon je voetballen, gamen,…wanneer je andere vriendjes niet thuis waren. Soit, kort gezegd, een kerel waar je uiteindelijk altijd op rekenen kan…en wel om deze redenen…

1 Hij is eerlijk

Is hij het oneens met jou, dan zwijgt hij niet! Een eerlijke mening over je nieuw lief, outfit, voetbalwedstrijd,…? Zijn ongezouten mening is van goudwaarde en je denkt dus beter twee keer na als hij je iets zegt.

2 Jullie kunnen samen schaamteloos dronken worden

Je kent het wel…waar je vroeger nog stopte bij het derde pilsje gaan de gin-tonics er tijdens een broer-avond even vlotjes als frisdrank in en loopt de boel weer compleet uit de hand. Maar geen nood…het is en blijft je broer en deze rekel zal alvast jullie daden die het daglicht niet mogen zien bovenhalen op de familie BBQ later die week.

3 Humor is genetisch bepaald

Jullie delen gewoon dezelfde humor en lachen met grappen en gebeurtenissen die je met niemand anders deelt. Is je vader aan het sukkelen met zijn nieuwe smartphone? Doet de betuttelende zus nog maar eens een domme uitspraak of liggen jullie samen in een deuk bij absurde films als Ace Ventura? Eén blik is genoeg om minutenlang de slappe lach te krijgen…tot grote ergernis van andere huisgenoten.

4 Je bent assertiever

Binnen de hiërarchie thuis ben je gewend op te komen voor jezelf. Je blijft tenslotte een haantje. Dat neem je dan ook gewoon lekker mee in je privé en zakelijk leven. Heb je nog eens de volle lading gekregen van je baas, lief of schoonmoeder? Weet dat je van je broer er nog een lading bovenop krijgt, zij het uit een ander perspectief. 9/10 laat hij je voelen dat je niet op je kop moet laten zitten…tenzij je natuurlijk een grove fout hebt gemaakt…maar dan is er nog altijd die troostende schouder…én grijp je terug naar punt 2.

5 Je zal geen honger lijden

Yup…einde van de maand en je leefgeld, kotgeld of gewoon werkgeld is er allemaal door. Kan de beste overkomen. Het laatste wat je nu wil, is naar je ouders gaan en allerhande verwijten naar je hoofd geslingerd krijgen met dure termen als ‘verantwoordelijkheid’. Gelukkig is er je broer, want daar kan je altijd terecht. let op, zeg niets over zijn kookkunsten of je zal de komende dagen alleen nog maar fijngemixte soep eten.

6 Wingman

Uit met je lief? Geen nood…na een troostende schouder legt deze kerel je haarfijn uit dat ze niet het juiste meisje was. Beter nog, hij overtuigt je ervan beter even single te blijven en mee wat chicks te scoren op het aankomend festivalseizoen. En nog straffer…hij heeft de tickets voor jullie beiden al besteld!


 

You May Also Like

KEREL-bier herrijst uit het graf!

Kerel-bier, voor echte mannen! In de loop der jaren zijn er heel wat biermerken ...

4 geweldige restaurantconcepten

Hey, wij wonen in Antwerpen, wij hebben alles toch al gezien? Wel, vergeet het. ...

Tinder voor uurwerken? WatchTinder!

Op zoek naar het perfecte klokje? Kan je wel wat hulp gebruiken bij het ...

Hosting door Fraai