Daarom gaan wij voor een stoppelbaard!

Spaar jij al jaren voor een paar snorharen op je snoet? Groeit er precies meer schaamhaar op je smoelwerk dan op jouw geknotsknots of lijkt het alvast of er onder jouw kin het kapsel van Donald Trump groeit? Wel, als je volmondig ja zegt op één van deze vragen, hebben wij alvast voor jou de oplossing gevonden. Een stoppelbaard! Een ruige mannelijke, doch verzorgde look waar de vrouwtjes van houden!

Wanneer en waarom kies je zeker voor een stoppelbaard? Onze tips geven het antwoord!

1 Wanneer je een onvolledige baard hebt

Baarden zijn ‘in’. De strakke zakenman of de nonchalante en casual random guy, een baard is geaccepteerd, zolang deze maar netjes en verzorgd is. Met andere woorden, geen kale plekken of baarden waarin je nog kan zien wat er gisteren gegeten is, met andere woorden, geen onverzorgde look! Wanneer je van jezelf weet dat je geen volledige baard hebt, hou het dan voor alle zekerheid bij een stoppelbaard. Dan vallen die kale plekken niet zo hard op.

2 Vrouwtjes zijn er dol op

Wetenschappelijk onderzoek bij 2000 vrouwen wees uit dat maar liefst 68% liever een (stoppel)baard had dan een gladde Janus. Mannen met een baardje kwamen stoerder en vooral mannelijker over en ja, vrouwen hebben graag een echte man!

3 Dag baby-face

En we spreken uit ervaring. Zonder stoppelbaard zien we er gelijk 10 jaar jonger uit. Ok, dat is niet echt verkeerd maar de reacties zijn toch navenant. Bij deze en sorry aan de heren van Gilette, nooit gaan wij nog voor de gladde look. Het blijft gênant als ze je om een ID vragen bij het kopen van een flesje gin.

En nu je dan overtuigd bent van een stoppelbaard, hierbij nog wat extra tips…

4 Behandel een stoppelbaard als een volwaardige baard

Het is niet omdat je een stoppelbaard hebt, dat je hem niet moet verzorgen en behandelen. Het blijft gezichtshaar en dit zorgt ervoor dat je huid makkelijker uitdroogt. Het is daarom van belang dat wanneer je een stoppeltjesbaard hebt, deze dagelijks behandeld met een hydraterende crème of baardolie.

5 Kies de juiste tools.

Weet dat een stoppelbaard garant staat voor dagelijkse verzorging terwijl het bij een langere baard wel eens een dagje zonder trim-apparaat of schaar kan. Een goed apparaat vormt hier dan ook de basis. De Philips One Blade bijvoorbeeld is een ideaal instapmodelletje als het gaat om het verzorgen en kort houden van een (stoppel)baard.

6 Natuurlijke look.

Hou het natuurlijk. Volg de natuurlijke lijn van je baardgroei en wijk er zeker niet teveel van af. Het moet allemaal wel wat in proportie blijven. Ga je uiteindelijk toch voor een langer exemplaar, dan heb je wat meer knip- en snoeiwerk nodig!

Voilà, met deze tips komt alles snor…euh baard!

You May Also Like

Casting Call Ocean Couture by Whatmatters: Ines Paron

12 kandidates zullen strijden om het felbegeerde kroontje van Miss Ocean Couture by Whatmatters. ...

Vrouwen zijn gelukkiger bij lelijke mannen

Soms kan het lezen van een artikel, je een stevig oppepper geven. Zo lazen ...

Maak kans op een gratis boeket of een ander cadeautje

Een geweldige zomer? Daar hoort een barbecue, een goed flesje wijn en aangenaam gezelschap ...

Hosting door Fraai