2.000.000ste Fiat 500 rolt van de band en dat gaan we komende twee dagen vieren in Monaco!

Wat een luxeleven hebben wij toch! 

Dat we dit gaan vieren maken we er een beetje zelf van. Toch, de feiten zijn er. Vandaag vertrekken we naar het mondaine Monaco op uitnodiging van FCA (Fiat Chrysler Automobiles) om er aan de rol te gaan met de Fiat 500 Collezione en Fiat 124 Spider S-Design. De Sainte-Devote, de bekende U-turn aan het Grand Hotel, het lawaai in de tunnel of de chicane aan het zwembad…we kijken er al naar uit om de twee karretjes gezwind over het asfalt te laten karren. Voor live-beelden en ons gedurende de trip te volgen, moet je zeker een kijkje nemen op onze Instagram.

Maar nu wat meer over de Fiat 500 want…tromgeroffel…de twee miljoenste Fiat 500 werd op 10 mei gebouwd in de fabriek van Tychy (Polen). Het gaat om een Fiat 500C Collezione in de exclusieve tweekleurige Primavera-uitvoering in wit en grijs en aangedreven door een sprankelende TwinAir Turbo-motor met 85 pk en bestemd voor de Italiaanse markt. Deze nieuwe speciale reeks viert de tijdloze stijl, het design, de befaamde iconische status en de onsterfelijke persoonlijkheid van de Fiat 500 met nieuwe kleur- en materiaalcombinaties en een coole, stijlvolle look.

De productie van het twee miljoenste exemplaar is opnieuw een mijlpaal in dit opmerkelijke succesverhaal. De fantastische, iconische kleine Fiat wordt wereldwijd in meer dan honderd landen verkocht. Ruim 80 procent van de productie vindt een koper buiten Italië en hij was vijf jaar lang de Europese bestseller in zijn segment. Hoewel hij ondertussen al elf jaar op de markt is, vestigde hij in het eerste kwartaal van 2018 nog een absoluut verkooprecord: maar liefst 60 000 exemplaren vonden een eerste eigenaar.

De dertig speciale edities die in de voorbije elf jaar werden gelanceerd door Fiat en Abarth, liggen mee aan de basis van het onafgebroken succes van de 500. De Fiat 500 is altijd al een trendsetter geweest: hoewel hij steeds trouw bleef aan zichzelf, werd hij in de loop der jaren opnieuw geïnterpreteerd in diverse speciale edities om voor een stadswagen ongewone terreinen te verkennen, van de modewereld tot luxejachten en connectiviteit. De nieuwe speciale reeks Fiat 500 Collezione, een knipoog naar de modewereld, volgt in de voetsporen van de beperkte edities – de 500-60esimo en de Anniversario – die vorig jaar werden gelanceerd om zijn zestigste verjaardag te vieren.

Sinds de oorspronkelijke 500 in 1957 werd gelanceerd, vonden meer dan zes miljoen exemplaren een eigenaar. Dat cijfer vat de sterke positie van de 500 samen, zowel in het collectieve bewustzijn als in de autosector. Doorheen zijn levenscyclus is hij steeds relevant gebleven voor diverse generaties van automobilisten. Hij is een uitstalraam van massaproductie en een product van sociale relevantie. Het is dan ook geen toeval dat de Fiat 500 onlangs werd opgenomen in de permanente collectie van MoMA, het befaamde museum voor moderne kunst in New York. Het gaat meer bepaald om een auto uit de F-reeks, de populairste 500 ooit, die werd gebouwd van 1965 tot 1972.

Wij gaan alvast met goesting richting Monaco om met de Collezione de mondaine, modebewuste en lifestyle-getinte kerel uit te hangen! Oh ja, één van de dagen krijg je trouwens nog een volledige Whatmatters Roadtest van de Abarth 595 Pista…een heerlijk en pittig scheurijzer dat we een week lang aan de tand mochten voelen.

Credits:
– FCA
– Whatmatters

You May Also Like

Verantwoord spuiten met Salt Of The Earth

Weet jij hoeveel bussen deodorant je er tijdens je leven door jaagt? We mogen ...

Hosting door Fraai