Reistip: Whatmatters op champagne-trip

Mensen die ons al iets beter kennen weten dat wij wel een nat druifje kunnen appreciëren. En dat er met dat nat druifje ook bubbels gemaakt kunnen worden maakt het alleen nog maar beter. Thuis, op een feestje of tijdens een kampioenenviering, er wordt meer dan eens wel eens een flesje champieter gepopt. En nu er ook speciale reizen rond deze godendrank worden georganiseerd, wordt het alleen nog maar beter.

Zo is de champagnestreek sowieso al één van de mooiste streken in Frankrijk. Maar de streek verkennen en een hotelletje boeken doe je vanaf nu niet meer via Trivago of Booking….wel via
Champagne-Booking, zij geven namelijk toegang tot 75 champagnehuizen en 200 tours en proeverijen.

Een bezoekje in de kelders bij Mumm of Pommery? Geen probleem! Straffer nog, Champagne-Booking is zelfs de enige die een tour bij Bollinger mogelijk maakt. Een merk dat je ongetwijfeld kent als het favoriete champagnemerk van Bond, James Bond 007. En van al dat proeven krijg je natuurlijk ook honger. Zo bieden de meeste huizen dan ook nog de mogelijkheid om er degelijk te lunchen en/of te dineren…met het enige verschil ze hier niet komen vragen welke aperitief je wenst…je krijgt hem ineens voorgeschoteld.

De interessantste periode voor een bezoekje aan de champagnestreek is september tot en met begin oktober. Dan wordt er volop geoogst en kom je heel dichtbij het proces hoe champagne wordt gemaakt. Maar geen nood, ook andere maanden zijn interessant genoeg om richting Reims en omstreken te rijden. Wij gaan alvast voor een champagne-roadtrip…who’s in?

You May Also Like

Need a drink?

Ben ik een alcoholist, die vraag heb ik me wel is gesteld. Ja, ik ...

Spotgoedkoop die waterproof sneakers van VIA

Natuurlijk kun je aardig wat roebels neertellen voor de nieuwe Yeezy sneakers, maar er ...

Heren dragen de schort!

Terwijl Jens zich veelvuldig ontpopt tot ware keukenprins, is dat deel van de woning ...

Hosting door Fraai