Jeep mikt met succes op nieuw cliënteel dankzij zijn 'Compass"

Waar we dik 10 jaar geleden nog spraken van…’We rijden met een Jeep’ als we het hadden over een terreinwagen en Jeep als merk eigenlijk gewoon dé referentie was, spreken we de laatste jaren over een SUV en verdween de naam Jeep ongeveer even snel in het straatbeeld. Tot nu!

Met de jaarlijkse zomervakantie in het vooruitzicht verwerft de nieuwe Compass het statuut van vaste waarde als compacte familie SUV binnen het Jeep gamma. Compact en ruim, modern en trouw aan het specifieke DNA van het merk…dit model beantwoordt aan alle vereisten van een modern familiecliënteel voor wie een « SUV » een must is.

Beschikbaar met een brede waaier aan motoren, talrijke uitrustingsniveaus en uiterst intelligent ontworpen uitrustingspacks heeft de Jeep Compass het statuut als vaste waarde verworven dankzij zijn gebruikscomfort, dat te danken is aan een zeer minutieuze ontwikkeling waar heel veel aandacht werd besteed aan het rijcomfort en comfort. Hieronder verstaan we de praktische aspecten van het ruime en uiterst stille interieur waar het aangenaam is om in te vertoeven. Tal van kwaliteiten die ervoor zorgen dat het leven aan boord van deze wagen uiterst aangenaam is, en zeker voor families die van elke reis een avontuur maken, bijvoorbeeld tijdens de zomerverplaatsingen naar de één of de andere vakantiebestemming.

Na amper enkele maanden na zijn lancering is de nieuwe compacte SUV van het merk Jeep reeds een vaste waarde van het merk. Hij positioneert zich zelf als bestseller van het gamma op de Belgische markt. In de loop van het eerste trimester 2018 steeg het merk met 95% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar 2017, het aantal inschrijvingen steeg van 668 naar 1.302.

Op Europees niveau stijgt Jeep met 52,6% in diezelfde periode, naar 41.400 eenheden. Deze resultaten zijn in grote mate te danken aan de uitstekende resultaten van de nieuwe Jeep Compass, waarvan meer dan 18.500 exemplaren werden verkocht in de loop van de eerste drie maanden van het jaar.

Opvallend, authentiek en eigentijds design

De gloednieuwe Jeep Compass heeft een opvallend, eigentijds en authentiek design, met een uitgesproken allure. De gloednieuwe compacte SUV is onmiddellijk herkenbaar als een Jeep, dankzij de typische traditionele designkenmerken, waaronder het radiatorrooster met zeven sleuven en de trapezoïdale wielbogen. De Jeep-designers gaven het legendarische radiatorrooster met zeven lamellen een moderne uitstraling door elk van de lamellen in een vlak in Gloss Black te plaatsen. Zwarte koplampringen voegen persoonlijkheid en uitstraling toe aan de voorkant van de gloednieuwe Jeep Compass.

Een snelle, spectaculaire daklijn en gespierde spatbordverbreders creëren een verbluffend profiel. Een kenmerkende integrale in chroom afgewerkte raamlijst (DLO), met een element dat helemaal rond het voertuig loopt en het als optie verkrijgbare dak in Gloss Black voegen een unieke, hoogwaardige uitstraling toe. Een als optie verkrijgbaar zonnedak met dubbel paneel ontworpen voor maximale oppervlakte en hoofdruimte zorgt voor het typische openluchtgevoel van het merk Jeep. Een opvallend kenmerk aan de achterzijde van de Compass zijn de unieke led-achterlichten: de slanke en rechthoekige achterlichten vloeien in de achterklep voor een imponerende en hoogwaardige uitstraling, die op de weg of het terrein onmiddellijk herkenbaar is als een Jeep Compass.

Het interieurdesign van de gloednieuwe Jeep Compass wordt gekenmerkt door verfijnde materialen en technische details. De rand rond de middenconsole is een typisch Jeep-designkenmerk, met bijpassende kleur en afwerking bij de interieurkeuze. De middenconsole is uitgerust met het 5,0″-, 7,0″- of 8,4″-aanraakscherm van het Uconnect-systeem.

De middenconsole integreert perfect de functionele uitrustingen van de Jeep Compass, waaronder versnellingskeuze, Selec-Terrain-bediening, een elektrische handrem, de bedieningstoetsen Engine Stop/Start (ESS), de airconditionings- en volumetoetsen van de radio en eenvoudig bereikbare laad- en connectiviteitspoorten in het opbergbakje.

De beste terreincapaciteiten in zijn segment, met twee toonaangevende 4×4-systemen

De beste terreincapaciteiten binnen het segment zijn te danken aan twee geavanceerde, intelligente permanente vierwielaandrijvingssystemen: Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low. Dat laatste systeem beschikt over een kruipverhouding van 20:1. Beide systemen kunnen indien nodig 100 procent van het beschikbare koppel naar elk van de wielen sturen. Zowel Jeep Active Drive als Active Drive Low omvatten tevens het Jeep Selec-Terrain-systeem, met tot vijf modi (Auto, Snow, Sand en Mud, plus de exclusieve Rock-modus op het Trailhawk-model) voor de beste vierwielaangedreven prestaties op elke ondergrond – op de weg of off-road – en in alle weersomstandigheden.

De Compass is ook uitgerust met een loskoppelbare achteras en een aftak-as (PTU) – voor een optimaal brandstofverbruik voor 4×4-modellen. Zowel Jeep Active Drive als Active Drive Low grijpen onmiddellijk in als 4×4-tractie vereist is.

Een compleet gamma motoren

Om tegemoet te komen aan de behoeften en voorkeuren van alle klanten is de gloednieuwe Jeep Compass verkrijgbaar met acht verschillende aandrijflijnen, met twee benzinemotoren, twee dieselmotoren en twee verschillende versnellingsbakken: de negentrapsautomaat en de manuele zesversnellingsbak.

Het benzineaanbod bestaat uit een 1.4 MultiAir2 turbomotor met Stop&Start, met een vermogen van 140 pk bij 5000 t/min en een koppel van 230 Nm bij 1750 t/min, in combinatie met de manuele zesversnellingsbak en 4×2-configuratie, en de 1.4 MultiAir2 turbomotor met een vermogen van 170 pk bij 5500 t/min en een koppel van 250 Nm bij 2500 t/min, in combinatie met de negentrapsautomaat en 4×4-configuratie.

Het dieselaanbod bestaat uit een 1.6 MultiJet II met Stop&Start, met een vermogen van 120 pk bij 3750 t/min en een koppel van 320 Nm bij 1750 t/min, in combinatie met de manuele zesversnellingsbak en 4×2-configuratie, en een 2.0 MultiJet II met een vermogen van 140 pk bij 4000 t/min en een koppel van 350 Nm bij 1750 t/min, in combinatie met de manuele zesversnellingsbak en de 4×4-configuratie.

Een versie met verhoogd vermogen van de 2.0 MultiJet II met Stop&Start – met 170 pk in combinatie met de negentrapsautomaat en 4×4-configuratie – maakt het dieselaanbod voor de gloednieuwe Compass compleet.

Het gamma Jeep Compass is beschikbaar vanaf €21.400…

Wij zijn alvast bereid deze terreinwagen die het merk Jeep terug op de kaart zet, eens deftig uit te testen!

You May Also Like

Dit is de nieuwe BMW 3-serie! (Foto's)

Heeft dé referentie een antwoord op de concurrentie?  Om de zoveel jaren komt BMW ...

Porsche lanceert nu ook een instapmodel van zijn iconische 911

Een instapmodel waar wij al heel blij mee zouden zijn… Wij zijn ondertussen aan ...

Met 2 in stijl op de fiest: REVO bike

Meestal peddelen we met het stadsfietsje door Antwerpen, momenteel de snelste manier om in ...

Hosting door Fraai