GETEST: 11u in de ochtend is het ideale uur voor een biertje!

Geloof het of niet…zij die er prat op gaan geen bier te drinken voor de middag moeten maar eens gaan babbelen met Fiona de Lange uit Sint-Michielsgestel. Ok, er bestond al een biertje waarmee je je ook kon wassen maar nu gaat het zuiver en effectief over het bier als drank. Als zytholoog (een kenner van brouwtechnieken en aroma’s), biersommelier en sinds kort ook als cicerone (bezit alle kennis over biertaps, tappen en serveren) heeft zij alvast een heel andere mening.

Fiona leert ons in een interview bij AD.nl alvast nieuwe inzichten. Fiona, al sinds haar 13e geïnteresseerd in bier, heeft een blog en bereikte al snel 2.000 volgers per dag met haar recensies. Ondertussen jureert ze bij bierwedstrijden over de hele wereld, schrijft ze boeken en geeft ze trainingen in de horeca.

Het ideale uur voor een biertje? Als we op de expertise van Fiona de Lange mogen vertrouwen, mag de tong voor de echte beleving wat vroeger op de dag worden verwend…om 11 uur ’s ochtends! “Om elf uur ’s morgens is de beste tijd, na het ontbijt, voor de lunch en één goede slok is voldoende.”, aldus deze professionele bierdrinkster.

En wie denkt dat ze, net als haar concullega’s oenologen, het gerstenat uitspuwt, is eraan voor de moeite. “Bier moet je doorslikken, je smaakpapillen voor bitter zitten achter in je keel.” Oké, het is ondertussen 12u en de lunch begint zo dadelijk…wij trekken rap een flesje Belgium af…Schol!

Bron: AD.nl

You May Also Like

Barbecueën on the go!

Nu de ergste koude uit het land is, de zon al eens door de ...

De Whatmatters selectie FOODTRUCKS voor elk moment van de dag

Foodtrucks & hun festivals, je kan er al jaren niet meer omheen. Je kan ...

First Class Gin…What's in a name!

De redactie van Whatmatters kan ondertussen doorgaan als de betere gin-kenners onder de modale ...

Hosting door Fraai