Een Instagram onderhouden doe je zo! Enkele tips en tricks om een goed Instagram account te hebben.

We weten ondertussen allemaal dat Instagram zowat de wereld aan het veroveren is. Met maandelijks wereldwijd 600 miljoen actieve gebruikers (in 2017) kunnen we wel zeggen dat Instagram het sociaal netwerk is van de wereld. Maar hoe krijgen die grote sterren nu al die volgers en die likes? Wel, ik geef jullie 5 tips om ermee aan de slag te gaan.

TIP 1. Post regelmatig!

De eerste tip is al onmiddelijk de belangrijkste. Regelmatig posten zet volgers aan om ook regelmatig naar je profiel te gaan zoeken en kijken. Als je bv. elke maand 1 foto zet, gaan de volgers verdwijnen omdat het dan als een ‘leeg’ account wordt beschouwd. Uit onderzoek is gebleken dat je best om de 2 dagen een foto plaatst op Instagram. Ook is het aan te raden om in het begin 1 foto te plaatsen op een dag, zodat het niet onmiddelijk een warboel wordt hé 🙂

TIP 2: Reageer en like andere foto’s!

Doordat je anderen hun foto’s gaat liken of erop gaat reageren komen mensen ook vaker op je account kijken. Ze zijn dan nieuwsgierig naar wie je bent en klikken op de foto en komen zo op je profiel. Goed voor je bereik en misschien gaan  ze je dan wel volgen.

TIP 3: Zorg voor een goede informatieve en verzorgde bio.

Je bio zegt vaak heel veel over wat je doet en waar je bv werkt. Zorg daarom dat je bio niet alleen je leeftijd is maar dat je voldoende informatie erop zet. Enkele voorbeelden zijn:

⦁ – waar je woont(BE of NL etc)
⦁ – wat je doet van werk
⦁ – toekomstige vakantieplekken
⦁ – etc.

TIP 4: Deel je Instagram accout  en foto’s op andere sociaalnetwerken.

Als je jouw Instagram account deelt op Facebook kan het goed zijn dat meerdere vrienden van je op je account komen en je beginnen te volgen. Dat geldt ook bij een foto. Als je een foto deelt of laat delen is de kans op likes en reacties groter.

TIP 5: Je Instagram feed!

Zorg ervoor dat je feed er verzorgd uitziet. Uit onderzoek blijkt dat mensen meer verzorgde accounts gaan volgen dan accounts waar alles door elkaar staat. Gebruik 1 vaste filter en kopieer die naar al je foto’s. Zoek ook het licht op want licht doet veel met je foto. Hieronder zet ik ook nog enkele apps die je hierbij kunnen helpen:

⦁ VSCO
⦁ Pinterest
⦁ UNUM
⦁ etc.

Zo, dit waren mijn 5 tips voor een goede Instagram. Heb je nog vragen, tips? Stuur me dan zeker een mailtje via Instagram.

PS. Vergeet je ons ook niet te volgen?
@jarideroose
@whatmattersformen

You May Also Like

Valentijn vieren met je lief? Pop dan deze gelimiteerde Moët & Chandon

Commercieel gedoe of niet, je lief/vrouw/date verwacht iets! En zij die op voorhand tegen ...

Hiervoor verhuizen wij Down Under!

Het lijkt wel dat we willen emigreren Down Under vandaag. Schrijven of denken we ...

BMW & Knokke, de perfecte match

100 jaar rijplezier, 100 jaar BMW, dat kan het merk natuurlijk niet zo maar ...

Hosting door Fraai