Dit zelfgemaakt Wodka-Sprite-ijsje doet je hunkeren naar de zomer

Wie het weerbericht de laatste uren in de gaten heeft gehouden weet dat we dit weekend weer wat mooi weer mogen verwachten. Haal alvast voor de eerste (of tweede?) keer de BBQ boven, nodig wat vrienden uit en verras ze met een zelfgemaakt en heerlijk origineel ijsje op basis van zure matten, Sprite en Wodka.

Zure matten? Yes! Trek alvast je zuurste smoel en geniet! Hoe je het maakt? Als volgt…

Snij de zure matten in kleine matjes en krul ze wat op, zo kan je ze iets makkelijker in de ijsvorm stoppen. Giet er wat Sprite of andere limonade bij en leng dit aan met een scheutje wodka. Let op, niet teveel want alcohol met een percentage hoger dan 40% bevriest niet zo makkelijk…en je wilt uiteraard ook niet na één ijsje al halfbezopen in de tuinstoel hangen. Niet teveel, want je wilt niet na één zure matten ijsje al in de goot liggen.

tcoc

You May Also Like

3 zomerse en mannelijke mixdranken

Het werd zooooommmeeeerrrrrrrr, we liepen langs het strand en … Soit, dit deuntje krijgen ...

Verscholen cocktail parel

Het hoeven bij Whatmatters niet altijd gloednieuwe hotspots of concepten te zijn, we eren ...

Drink het echte 'Game of Thrones' bier!

Televisie, ik kijk het amper, altijd maar lezen en stukjes schrijven weet je wel. ...