Whatmatters goes dining: Deze vijf wereldsteden hebben de meeste Michelinsterren!

Als het op eten en drinken aankomt, zijn we er gegarandeerd snel bij. Wij draaien er op onze redactie onze hand niet voor om om af en toe in één van de betere eetgelegenheden onze honger en dorst te stillen en ja, af en toe mag daar zelfs één of meer Michelinsterretjes, zoals  The Jane Antwerp, aan gekoppeld zijn. Een vlugge telling leert dat ons land ongeveer 170 sterren verdeeld heeft in 2018, een aantal waar zelfs 1 stad gewoon los over gaat…maar wie zijn nu die 5 steden met de meeste *- (stop waard), **- (omweg waard) of ***- (reis waard) restaurants? Londen valt er in ieder geval met een zevende plaats net buiten.

5. New York City, Verenigde Staten — 99 sterren

Drie Michelinsterren: 6
Twee Michelinsterren: 10
Eén Michelinster: 61

Meer sterren als in NYC ga je in de Verenigde Staten niet vinden. Met in totaal 77 sterrenrestaurants kan je je er culinair dan ook stevig laten verwennen. Top of the bill is Eleven Madison Park, een ***-restaurant dat in 2018 zelfs op de eerste plaats in de World’s 50 Best Restaurants kwam te staan.

4. Osaka, Japan — 117 sterren

Drie Michelinsterren: 3
Twee Michelinsterren: 20
Eén Michelinster: 68

Voor ons verrassend maar het land van de sushi en het eten met stokjes domineert gewoon de lijst van meeste Michelinsterren. Osaka, wereldwijd op plaats 4 is slechts de derde stad in Japan met de meeste sterren. Uit 91 sterrenrestaurants in Osaka is volgens de lijst “Taian” gekozen tot beste restaurant. Alvast een reisje waard…

3. Parijs, Frankrijk — 134 sterren

Drie Michelinsterren: 10
Twee Michelinsterren: 14
Eén Michelinsterren: 76

Gastronomie en Parijs…iets wat al decennia lang hand in hand gaat. De Franse hoofdstad heeft dan ook maar liefst 100 restaurants met Michelinsterren in de aanbieding. Een echte culinaire voltreffer is het L’Arpège van topkok Alain Passard, een restaurant dat trouwens ook 19e werd in The World’s 50 Best Restaurants.

2. Kyoto, Japan — 135 sterren

Drie Michelinsterren: 7
Twee Michelinsterren: 25
Eén Michelinster: 64

Eén sterretje meer dan Parijs en dus goed voor plaats twee vinden we Kyoto, nota bene de thuisstad van een aantal van ’s werelds meest oude restaurants. De stad zelf heeft iets minder sterrenrestaurants dan Parijs (96)…Kyoto, niet alleen een stad als het gaat om ‘Climate & Emission’.

1. Tokyo, Japan — 304 sterren

Drie Michelinsterren: 12
Twee Michelinsterren: 54
Eén Michelinster: 160

Tel Parijs en Kyoto samen en je hebt nog niet eens het aantal sterren van wereldstad Tokyo. Met maar liefst 225 restaurants met tenminste één Michelinster is Tokyo dé referentie als het gaat om sterrenrestaurants. In ieder geval zal je niet echt slecht gegeten hebben na je bezoek aan Tokyo.

You May Also Like

3 luxevilla's te huur in Ibiza!

Heeft Ibiza al iets van zijn populariteit verloren? Als we Instagram, Facebook, Twitter en ...

Primeur: Coca-Cola gaat voor alcoholische versie van zijn zwart goedje

Niets nieuws, we horen het je al denken. Echter, we hebben het deze keer ...

5 dingen die je nog snel in je tuin moet doen

Nee, geen angst, we gaan je geen gras laten maaien. Maar voor het goede ...

Hosting door Fraai