Whatmatters Hotspots: Deze plekken in Gent moet je op een zomerse dag zeker bezoeken!

We weten allemaal dat Gent bekend staat om zijn befaamde ‘cuberdons’ en de beste ploeg van het land, KAA GENT. Ik besef dat ik met deze laatste uitspraak ineens de rest van de redactie in het harnas jaag, maar met een ontmaagding als redacteur op Whatmatters mag het opvallen, nietwaar?  Soit, Gent heeft nog zoveel meer te bieden, en vooral in de zomer. Daarom geef ik jullie 3 plaatsen waar je absoluut eens een ‘pint’ of een ‘Duvel’ moet gaan drinken, of gewoon een ‘danske’ kunt gaan placeren.

1 Crèmerie Gerard

Het eerste adresje is familie van de populaire Crèmerie Francois in Sint-Niklaas. Hier kan je gerust na een zonnige dag afkoelen met een van Gents beste ijs. Het ijs is er niet alleen zeer goed maar je kan ook nog eens genieten van hoe ze je ijsje maken en van het toffe interieur. Van gewone vanille tot cuberdon-ijs? Alles hebben ze bij Crèmerie Gerard. Ook tof is dat in de zaak het behangpapier allemaal hoorntjes ijs zijn, en dat maakt het direct heel wat gezelliger en toffer om bij het onderwerp te blijven!

Praktische info:
Gerard kan je vinden in de Limburgstraat 36 in Gent. Ook leuk is dat de zaak op korte afstand van Sint-Baafs ligt. Dus ideaal voor een middagje Gent want je bent dichtbij alles. Kun je niet meer denken aan iets anders dan Gerard? Kijk dan zeker op de SITE.

2 Romain Roquette

Als twee adresje neem ik jullie mee naar een saladebar in hartje Gent waar kwaliteit, gezondheid en authenticiteit centraal staan. Bij Romain Roquette vind je zowat alle soorten salades waar je zin in hebt. Van een kleine meeneemsalade tot en grote salade om daar op te eten ter plekke. Ook in interieur is heel tof in Romain Roquette, ze werken vooral met witte tinten en dat maakt de zaak ook heel wat ruimer. Zeker de moeite waard dus!

Praktische info:
Romain Roquette is gelegen in de Nederkouter 7 in Gent. Handig voor al je na een middagje Veldstraat even zin hebt in een slaatje. Voor de verschillende soorten salades van dichtbij te bestuderen kan je terecht HIER.

3 Holy Food Market

Voor het derde adresje neem ik jullie mee naar de Holy Food Market. Ongeveer een jaar geleden was het nog in restauratie want het was vroeger de Baudelo-abdij. Ze hebben hun laten inspireren door voedselmarkthallen in Barcelona, Rotterdam, Lissabon en Kopenhagen. Het interieur is zeker en vast speciaal te noemen want het is zowel industrieel als modern. Maar de oude tinten hebben ze ook bewaard waardoor het pand nog meer uitstraling krijgt. Op de dag van vandaag trekt de Holy Food Market heel wat bezoekers. Mensen kunnen smullen aan de kraampjes van onder andere Magnum, Sea Me, Karnivoor etc.

Praktische info:
Holy Food Market is gelegen op het Beverhoutplein 15 in Gent. Op een boogscheut van de Vrijdagsmarkt dus. Voor meer informatie over de verschillende kraampjes kan je HIER terecht.

Krijg je nu na deze 3 adresjes nog zin om Gent te verkennen in de zomer? Contacteer ons dan zeker voor nog leukere, lekkere en gezelligere adresjes.

Ciao!

Een bericht gedeeld door Stad Gent (@stadgent) op


 

You May Also Like

3x Spaans!

Nadat we vorige week onze favoriete Griekse restaurants onder het voetlicht plaatsten, nemen we ...

Totally nuts in de Coco

Dat de kokosnoot aan een opmars bezig is, dat hoeven we jullie vast niet ...

Stijlvol Italiaans op de markt van Westerlo

Niet dat we hele weekends de Kempen afschuimen, maar Jens woont natuurlijk wel in ...

Hosting door Fraai