5 tips waarom ook jij deze zomer naar Marbella moet

Marbella…het is bijna vier jaar geleden dat we er een waanzinnig heerlijke vakantie hebben doorgebracht. Na Saint-Tropez en twee keer Ibiza is het misschien nog eens hoogtijd om de Spaanse decadente badplaats aan de voet van de Sierra Blanca aan de Costa Del Sol aan te doen. Door het microklimaat schijnt de zon er meer dan 300 dagen en is de gemiddelde temperatuur er op jaarbasis zowaar bijna 19°…in de schaduw. Een zacht klimaat in de winter en snikkend heet in de zomer, we hoeven je niet te vertellen dat Marbella één van de ‘Places To Be’ is in Zuid-Europa. Wij geven je alvast 5 tips om er een onvergetelijke trip van te maken.

Slapen

Heb je net als ons vrienden met een eigen stulpje in Marbella, dan kan je natuurlijk niet beter hebben het stulpje voor een goed prijsje een dikke week te huren. Zij die deze mogelijkheid niet hebben, raden we alvast viersterrenhotel Amàre Marbella Beach Hotel, het eerste adult only-hotel van Marbella, aan. Alle ruime en luxueuze kamers in het hotel hebben zeezicht en het hotel beschikt verder over een mooi zwembad, private Beach en ontspannende spa (inclusief welnessbehandelingen). Ze beseffen daar dat de liefde voor een hotel ook door de maag gaat en bieden dan ook een onuitputtelijke keus aan verse (healthy) food tijdens het ontbijt, lunch of diner. Amàre weet als geen ander dat ook de nachtrust een belangrijk gegeven is tijdens een vakantie en ze bieden iets wat je (waarschijnlijk) nog nooit eerder hebt gehoord, namelijk een ‘pillow service’. Is het kussen waarop je lag de eerste nacht niet helemaal conform je spieren en je nek, bestel je gewoon een ander type kussen voor de nacht daarop. Zo word je heerlijk ontspannen en uitgerust wakker op het geluid van de golven die zich op het strand gooien.

Lunchen en dineren

Voor een goed vers visje of een traditionele paella terwijl je met de voetjes in het zand dabt, ga je naar restaurant Soleo. Wij herinneren ons nog de heerlijke sardientjes of de Salmorejo, een soort dikke maar lekkere gazpacho met brood. Een lichte doch gevulde maaltijd die je nadien vlotjes terug doet zwemmen na een verfrissende duik in de zee of het zwembad.

’s Avonds kiezen we resoluut voor La Sala. Beginnen met een cocktail en eindigen met een heerlijk diner inclusief live music, DJ-set of andere animatie? That’s the place! Van een heerlijk sappig stukje vlees tot een visje tot een vegan menu, alles is aanwezig om er een culinaire en amusante avond van te maken.

Drinks & Party

Noem één adres waar we ons te pletter hebben geamuseerd…Ocean Club. De beachclub aan het strand met zijn bekend zwembad gaat dit jaar open op 27 april en sluit pas ergens eind september. Relaxen op een zacht bedje met een cocktail of een flesje bubbels en eindigen met een heus feestje of een decadente sprayparty tussen bekende sterren als One Direction rekels Harry Styles en Niall Horan of Geordie Shore Gaz of voetballers als Marouane Fellaini en Ashley Cole?

Shoppen

Combineer je graag cultuur en typisch kleine straatjes in een gezellige buurt? Dan moet je naar het historische deel, casco antiguo. Daar zitten veel typische ‘Costa Del Sol’ toeristische winkeltjes. Juweeltjes, kant, Spaanse jurkjes, lederen schoenen en souveniertjes vind je in overvloed.

Wil je echter gaan voor de chiqueste boutiques met grote ronkende namen als Gucci, Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Louis Vuitton, Dior, Rolex, La Perla of Valentino, dan is er maar één adres, de boulevard aan de jachthaven van Puerto Banus. Shoppen tussen de rich & famous met uitzicht op de dikste jachten…heerlijk maar slecht voor de portemonnee.

Sporten

Uiteraard kan een verblijf aan Marbella niet voorbijgaan zonder een beetje sporten. Naast een erg lange kustlijn (meer dan 20K) waar je kan fietsen, hardlopen en zelfs fitnessen, is Marbella vooral gekend om zijn vele golfbanen.

In Marbella alleen al zijn maar liefst 35 golfclubs met minstens 18 holes en eentje met zelfs 54 holes. Goed voor 365 dagen per jaar golfplezier!

Voilà, tijd om te vertrekken. Vliegen doe je naar Malaga en kan op zowat alle dagen vanuit Brussel (Zaventem) en verschillende dagen in de week vanuit Eindhoven, Antwerpen, Charleroi of Oostende. Met low cost vliegtuigmaatschappijen vlieg je zelfs voor een prikje over en weer. Waar wacht je nog op?

Credits:
– Jens Aerts/Whatmatters
– Pinterest

You May Also Like

Als het wat mag kosten

Omdat we bij Whatmatters wel van wat exclusiviteit houden, hoppen we voor onze nieuwe ...

North-89: ga eens voor een andere sneaker

Op zoek naar een stappertje en mag het eens wat anders zijn dan de ...

Whatmatters interviewde top bartender DRIES BOTTY

De helden van deze tijd? Koks, zonder twijfel, maar of bartenders en cocktailshakers daar ...

Hosting door Fraai