Opgelet! 1 glas alcohol vermindert jouw leven met 30 minuten!

RIP uw redactie…

Mocht dit waar zijn, dan vrezen we het ergste en zijn onze dagen alvast geteld. Niet dat wij een 10-jaren abonnement hebben bij de AA maar aangezien de uitnodigingen onze redactie overstelpen en er overal wel een biertje, gin, glaasje champagne aangeboden wordt, drukken we toch wel wat glazen per week achterover. Hoewel ons altijd gezegd en beloofd is dat twee glazen alcohol per dag geen kwaad kan, blijkt nu, na een groot wereldwijd onderzoek gepubliceerd in het gerenomeerde tijdschrift ‘The Lancet’ dat dit allemaal niet zo onschuldig blijkt.

De studie toont aan dat mensen die meer dan zeven alcoholische drankjes per week nuttigen gemiddeld eerder de pijp aan Maarten geven dan zij die geheel nuchter blijven. Bij meer alcohol dan een glas per dag loopt het risico verder op. Om het te illustreren met een voorbeeld…wanneer een doorsnee man (40 jaar) veertien drankjes per week door de slokdarm jaagt, sterft hij gemiddeld een kleine twee jaar eerder dan een leeftijdgenoot die in het geheel geen alcohol gebruikt. Omgerekend verkort elk glas de levensverwachting van een 40-jarige dus maar liefst met 30 minuten.

Het onderzoek zelf is een combinatie van 83 (!!) alcoholstudies uit negentien verschillende landen met een 600.000 proefpersonen, redelijk relevant dus.  De onderzoekers richtten zich daarbij voornamelijk op hartfalen iets wat bij zware drinkers aanzienlijk vaker voorkomt. Grootste reden zou zijn een hoge bloeddruk en schommelend cholesterolniveau zijn..

Wij hebben ons alvast al een overlijdensverzekering afgesloten daar we nu al voelen dat onze tijd daar is. Bloemen noch kransen…een glaasje bubbels is ok! Santé!

Cover: Giphy

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Annelien Coorevits verlaat Temptation Island

Terwijl wij nog smullen van de fratsen van Tim, Kevin, Fabrizio, Megan, Mezdi en ...

Rel in BV-Land…An Lemmens & Gert Verhulst

Gert Verhulst is publiekelijk ‘geslurft’ door An Lemmens! Je moet het niet te ver ...

Hosting door Fraai