BEWEZEN: Twee keer per week met je maten op café maakt je gezonder!

Sporten, op je eten letten, voldoende fruit en groenten (lees vitaminen) eten,…het draagt allemaal bij tot een gezondere levensstijl. Doch, het kan ook anders, gezelliger, met mate(n),…en met bier, aldus een Brits (uiteraard) wetenschappelijk onderzoek.

Een onderzoek van een professor ontwikkelingspsychologie aan de prestigieuze Universiteit van Oxford, Professor Dunbar, geeft aan dat mannen die hun maten tijdens een sociale activiteit twee keer per week of meer zien, gezonder zijn, minder kans op depressie hebben en zelfs sneller van ziektes genezen dan mannen die alleen thuis zitten.

Dit zou het gevolg zijn van een sterke band die ontstaat als mannen samen zijn. Het geluksgevoel vergroot, net als het zelfvertrouwen en tegelijk doet het stress verminderen. Drie belangrijke factoren die meespelen in je mentale en fysieke gezondheid.

Uiteraard hoef je je geen twee keer per week horizontaal en dronken te laten afvoeren. De sterke band kan ook bekomen worden door samen te gaan sporten of uit eten te gaan. Zolang het maar twee keer per week is, de groep uit niet meer dan vijf mannen bestaat en je elkaar fysiek ziet, met andere woorden, online gamen onder vrienden telt niet mee!

Kleine kanttekening van het onderzoek…het werd gesponsord door Guinness Brewery. Zouden ze zich op één van de beste universiteiten ter wereld, wat Oxford is, zo durven laten omkopen? Wij geven ze het voordeel van de twijfel en plannen vanavond alvast een boysnight! Who’s in? Plaatsen zijn beperkt!

Cover: Pinterest

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Verleid dames met A&F 'First Instinct'

Als er één geurtje was in onze topperiode waarmee wij menig harten sneller lieten ...

Review: Vichy Liftactiv Homme

Whatmatters wrijft, smeert en scrubt We worden er niet jonger op bij Whatmatters. Terwijl ...

Virtueel plezier voor de singles!

Dat de technologie een razende vaart neemt, dat hoeven we jullie waarschijnlijk niet te ...

Hosting door Fraai