HIJ KOMT ER, de trend voor komende zomer: Zwemshorts die verkleuren in water!

UPDATE…niet zo lang geleden brachten we onderstaand bericht over de 19-jarige Tom van Dieren die de Kickstarter campagne voor zijn kleur veranderende zwembroeken opende. Binnen 13 uur was de benodigde €15.000,- al opgehaald. De dagen erna liep het bedrag geleidelijk aan op. De Kickstarter campagne is afgelopen donderdag afgelopen en de teller is gestrand op een bedrag van maar liefst €28.941,-  Het project is 192% ‘funded’ dus ze broekjes zullen nu met zekerheid in productie gaan.

Omdat de Kickstarter is afgelopen maar de pre-orders nog steeds binnen stromen is de webshop van SEA’SONS open gegaan. Het voordeel op de webshop is dat er op andere manieren betaald kan worden, zoals iDEAL. Op Kickstarter kon dit alleen met een creditcard.

Er zullen dit jaar dus al meer dan 500 mensen in de zwembroeken van Tom lopen in meer dan 20 verschillende landen. Dus als je deze zomer iemand rond ziet lopen in een gele of een oranje zwembroek, dan is de kans groot dat het een SEA’SONS is! Hieronder nogmaals het eerder verschenen artikel.

——————————————————————————————————————
Nostalgie ten top! Hebben wij dan ooit in zwemshorts gelopen die verkleuren in water? Neen, dat heeft bij ons weten nog nooit bestaan maar wat we wel weten is dat deze techniek al wel langer bestond. Uren aan een stuk hebben wij met onze Matchbox of Hot Wheels-autootjes die konden verkleuren in warm/koud water gespeeld. Dat deze techniek nu ook terugkomt in zwemshorts, maakt ons alleen maar nostalgisch blij, met dank aan de heren van SEA’SONS.

Zoals gezegd, de zwembroeken veranderen van kleur wanneer ze in contact komen met water. Dit komt niet door de vloeistof, maar door de temperatuur van het water. De zwembroek doorgaat een  temperatuurverandering, omdat er een verschil zit in de temperatuur van het water en de temperatuur van de oppervlakte. Deze verschuiving zorgt ervoor  dat ze van kleur veranderen. Als de zwembroek weer opdroogt (warm wordt), zal de eerste kleur weer terug komen. Het aantal kleur- veranderingen is niet gelimiteerd.

“Wij zijn het eerste  badmode merk wat experimenteert met het gedateerde uiterlijk van de zwembroek. In de afgelopen 30 jaar is er niets veranderd, behalve de lengte van de zwembroeken.”, aldus Tom Van Dieren, founder van SEA’SONS. “Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technieken om het comfort en het design  van de zwembroek te verbeteren. Wij gebruiken deze technieken om de meest unieke en best-zittende zwembroeken ter wereld te maken.” Straffe woorden…

Technisch

De techniek van ‘kleurverandering’ is niet nieuw, maar de toepassing wel. De toepassing op  synthetische stoffen wordt niet vaak gedaan omdat het relatief moeilijk is om een synthetische stof te ‘kleuren’. Natuurlijke vezels absorberen meer vocht waardoor ze makkelijker te kleuren zijn.  De applicatie op badkleding is helemaal nieuw,  dit is nog nooit eerder gedaan.

De campagne, gestart via Kickstarter slaagt als de vereiste  €15.000 werd opgehaald binnen 30 dagen. Na de eerste dagen stond de teller al boven de €20.000 en mogen we er nu al zeker van zijn dat deze zwemshorten tegen de zomer beschikbaar zullen zijn. Je kan ze bestellen via deze LINK. Early birds betalen €40 voor een zwemshort…of zowat €20 onder de normale retail prijs! Wij doen alvast mee! Volg de laatste ontwikkelingen zeker ook op Instagram!

You May Also Like

Fans opgelet! Ikea komt met eigen T-shirt en truien-collectie!

Je moet er voorlopig wel voor naar Nederland! Echte fans van de Zweedse keten ...

Deze Bugatti Chiron kan jij wél betalen! (met dank aan Lego)

Haal het kind in jou terug boven! Tenzij je Rockefeller of de grote baas ...

FIDGETIDDIES: Spinners voor op de tepels!

De spinners – like it or hate it – kennen we ondertussen allemaal wel. ...

Hosting door Fraai