Waarom het beter is geen piepjong kuiken in jouw nest te hebben?

Jay-Z, Jason Statham, J-Lo, Mick Jagger, wijlen Hugh Hefner en ondergetekende hoofdredacteur Whatmatters hebben één ding gemeen…een jong veulen van minstens 10 jaar jonger dat we mogen berijden. Maar of dit uitgroeit tot een volbloed Arabisch koerspaard, dat is maar de vraag. Onderzoekers aan de Emory University in Atlanta zochten het uit en vonden het ideale leeftijdsverschil in een relatie.

Drieduizend relaties werden onderzocht en wat bleek, niet geheel onverwacht, dat de kans steeds groter wordt dat je relatie makkelijker op de klippen loopt naarmate het leeftijdsverschil toeneemt.

Een verschil van 5 jaar heeft 18 procent meer kans op mislukken dan wanneer je allebei dezelfde leeftijd hebt. En Jay-Z, Jason, Mick en mezelf..het wordt alleen maar erger. Verschil je tien jaar dan wordt de kans op mislukken al 39 procent. Bij twintig jaar kun je je maar beter al voorbereiden op het ergste want dan faalt 95% van de relaties. Wat is dan wel het ideale leeftijdsverschil? Exact 1 jaar…hier heb je slechts 3% minder kans dat het uiteindelijk fout afloopt.

Wat onthouden we? Wel, dat ondergetekende alsnog 60% kans op slagen heeft en dat dit in mijn studieperiode nog genoeg was voor een vrijstelling…geen paniek dus. Maar wie achter jonge veulens zit, weet dat het kan mislukken! De voordelen hoeven we hier niet op te sommen zeker?
Cover: Pinterest
Bron: Esquire

You May Also Like

Lachen en dollen met dolle Ermelinda Skënderaj

Kerst en Nieuwjaar zijn voorbij, de meeste (op een paar kleine na) etentjes hebben ...

Prettig Exotisch…Fabiola Aguilera

Vandaag dansen we op onze redactie de Lambada. We hebben een ferm exotisch en ...

Johnny Knoxville steekt 'Jackass' in nieuw jasje en komt met film 'Action Point'

Pure Nostalgie. Als er één programma op MTV was waar we eind jaren ’90 ...

Hosting door Fraai