Waarom het beter is geen piepjong kuiken in jouw nest te hebben?

Jay-Z, Jason Statham, J-Lo, Mick Jagger, wijlen Hugh Hefner en ondergetekende hoofdredacteur Whatmatters hebben één ding gemeen…een jong veulen van minstens 10 jaar jonger dat we mogen berijden. Maar of dit uitgroeit tot een volbloed Arabisch koerspaard, dat is maar de vraag. Onderzoekers aan de Emory University in Atlanta zochten het uit en vonden het ideale leeftijdsverschil in een relatie.

Drieduizend relaties werden onderzocht en wat bleek, niet geheel onverwacht, dat de kans steeds groter wordt dat je relatie makkelijker op de klippen loopt naarmate het leeftijdsverschil toeneemt.

Een verschil van 5 jaar heeft 18 procent meer kans op mislukken dan wanneer je allebei dezelfde leeftijd hebt. En Jay-Z, Jason, Mick en mezelf..het wordt alleen maar erger. Verschil je tien jaar dan wordt de kans op mislukken al 39 procent. Bij twintig jaar kun je je maar beter al voorbereiden op het ergste want dan faalt 95% van de relaties. Wat is dan wel het ideale leeftijdsverschil? Exact 1 jaar…hier heb je slechts 3% minder kans dat het uiteindelijk fout afloopt.

Wat onthouden we? Wel, dat ondergetekende alsnog 60% kans op slagen heeft en dat dit in mijn studieperiode nog genoeg was voor een vrijstelling…geen paniek dus. Maar wie achter jonge veulens zit, weet dat het kan mislukken! De voordelen hoeven we hier niet op te sommen zeker?
Cover: Pinterest
Bron: Esquire

You May Also Like

Dé 5 standjes voor een hete Kerst

Terwijl de kalkoen klaargestoomd wordt en de cadeautjes klaarliggen uitgepakt te worden, denken wij ...

Cherelle Neille, deze knapperd geraakt niet van straat

Knap en succesvol…dit staat echter niet garant voor een bruisend liefdesleven. Vraag dit maar ...

Wie laatst lacht, best lacht…Charlotte McKinney

Het verhaal van het lelijke eendje… Tijden kunnen veranderen…Charlotte McKinney ziet er goed uit ...

Hosting door Fraai