Speel op safe: zo hou je jouw relatie springlevend tijdens verbouwingen

Het is gebeurd…ondergetekende hoofdredacteur, eindredacteur, founder,…soit, zowat heel Whatmatters dus heeft zich met zijn ravissante hinde een eigen stulpje gekocht. Zij die deze rekel met twee linker handen en het verbouwingsverstand van een vlieg die ondersteboven achteruit vliegt, heeft geen risico genomen en gaat voor een pand dat volledig afwerkt wordt. Geen risico’s dus op een scheiding nog voor de eerste kartonnen doos verhuisstuff van adres verandert.

Een luxepositie, geven we toe maar niet iedereen is gezegend met twee linkerhanden en gaan wel degelijk met hun lief, vrouw of bijslaap de uitdaging aan om samen te bouwen aan een nieuw liefdesnestje. Want geef toe, een verbouwing weegt echt wel op een relatie.

Vrije(n) tijd wordt klusjestijd, je bankrekening gaat procentueel op even dramatische ramkoers als de gemiddelde cryptomunt en overleggen en compromissen sluiten zijn dagelijkse kost. Geen wonder dus dat na een poosje samen verbouwen vooral je relatie op losse schroeven (wat een woordspeling) komt te staan. Lees er de wetenschappelijke (?) studies in Flair, Cosmopolitan of Elle maar op na…een huis bouwen, verbouwen of renoveren is een fikse koppeltest waar een gemiddelde Temptation Island-deelnemer alleen maar van kan dromen.

Hier heb je alvast wat tips om het toch spannend en leefbaar te houden tijdens verbouwingen:

Tip 1: Draag veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen? Ja! Zo voorkom je tenminste dat zij op jouw lange tenen trappen want geloof ons, er gaan momenten zijn dat je lontje korter is dan de gemiddelde fallus van een spitsmuis. En ja hoor, er zijn echt wel toffe, modieuze en goedzittende werkschoenen. Kijk maar eens HIER, bij de rekels van Engelbert Strauss. Verbouwen doe je in stijl, nietwaar?

Tip 2: Plan wekelijks minstens 1 ontspannen activiteit

Veel te veel stellen met verbouwingen in huis maken geen tijd meer voor elkaar. Er is dan ook geen effectievere manier om sleur op te wekken en in stand te houden. Zorg er dus voor dat het verrassend, verrassend en zelfs prikkelend blijft. Neen, niet dat restaurant waar je kind aan huis bent, neen, ga op avontuur. Zo krijg je nieuwe impulsen en ga je intenser van elkaar genieten.

Tip 3: Geef haar complimenten

Eén van de meest eenvoudigste dingen waarmee je haar dag een boost kan geven, is het geven van een welgemeend en verdiend compliment. Heeft ze die muur netjes geschilderd? Ziet er er in haar halfopen geritst werkplunje waar alle vormen heerlijk uitkomen nog altijd even sexy uit? De bottom line is: laat haar weten dat je haar nog steeds wilt. Doe dit met woorden en de daden zullen een stuk sneller volgen. In elk huis (ook deze in verbouwing) moet elke kamer ingewijd worden.

Tip 4: Wens elkaar elke avond welterusten

Zelfs na de zwaarste klus, de hevigste discussie of rotste humeur daar de aannemer zijn kat heeft gestuurd wens je elkaar welterusten met een dikke knuffel inclusief innige kus. Deze vorm van verbondenheid maakt dat je de dag erop weer met de nodige gebundelde krachten terug aan de slag kunt en de brokken die gemaakt zijn gedurende de dag gelijmd zijn.

Credits:
– Pinterest
– Giphy 

You May Also Like

Whatmatters Real Estate Te koop: Lekker optrekje!

Hier brandt de lamp…of beter brandde. Op een 45 minuutjes rijden vanuit de woonplaats ...

Waarom jij aan de Ginkgo Biloba moet

De ene zweert bij shakes, de andere bij bidden voor de heer, terwijl de ...

Alles om te aperitieven: Aperobag.be

Wat er boven aperitieven gaat? Wat ons betreft weinig. Donderdag trekken we met onze ...

Hosting door Fraai