Eindelijk concurrentie voor Tesla? Jaguar komt dit jaar nog met de I-PACE

Wie elektrisch rijden zegt, ademt gelijk Tesla uit. Voorlopig komt niemand echt in de buurt van de Amerikaan. Geen BMW i3, geen Opel Ampera, auto’s waar we vooralsnog niet warm van worden. En dan zwijgen we nog over alle (zogezegde) hybride wagens. Verder dan 30 kilometer elektrisch rijden halen ze meestal niet. Tot nu…

Op het autosalon van Genève stellen de Britten van jaguar alvast hun I-PACE voor. Een volledig elektrisch karretje dat in de tweede helft van dit jaar bij de dealer moet staan. Eindelijk zal dan een iconisch merk de handschoen opnemen tegen die vooruitstrevende Amerikaan. Het wordt een volwaardige Jaguar die het in zijn segment zal opnemen tegen de Tesla Model X. Luxueus en prestaties om u tegen te zeggen. Voorbeeld is het spurtje naar 100 in minder dan 5 seconden…een tijd die niet onderdoet tegen de Porsches, Tesla’s en andere Duitse spurtbommen van deze wereld. Verder zal de accu (90kWu) je ongeveer (in ideale omstandigheden) 480 kilometer ver moeten brengen. De (50kW) snellader laadt ongeveer 270 kilometer per uur…een tripje naar het zuiden ligt binnen de mogelijkheden…mits wat extra tijd.

Het grootste geheim tot vandaag was de prijs…enkel die zal bepalen of het een geduchte concurrent wordt…Britse klasse heeft zijn prijs maar met een basisprijs van 78.990€ komt hij een flink stuk onder de Tesla Model X…let’s get ready to Rumbleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

You May Also Like

Whatmatters Weekend-Tip: Antwerp Classic Car Event Brasschaat

Fan van de betere oldtimers, classic cars of nieuwste hypercars?  Dan hebben we dit ...

Whatmatters Roadtest: Fiat 124 Spider S-Design

Zelfs bij koud weer! Een weekje voor we naar Turijn afzakten om de nieuwe ...

Hosting door Fraai