Deze unieke klassieker van BMW (M1) gaat onder de hamer!

Als je aan echte fans van het Beierse merk vraagt met welke BMW ze wel eens willen rijden, dan zal de M1 hoog in het lijstje scoren. Het zeldzame karakter van deze wagen maakt echter dat die kans zo goed als onbestaande is…tot nu! Je zal er wel diep voor in de buidel moeten tasten. Er staat er dan ook eentje te koop, een zelfs bijna onbereden exemplaar met slechts 13.000 kloimeter op de teller staan. Bovendien zijn er van deze supercar uit 1981 slechts 453 exemplaren gemaakt. In deze kleur zelfs slechts 58…om maar te zeggen hoe zeldzaam deze wagen is.


Nog een voordeel, in tegenstelling tot andere M1’s die je nog op deze aardkloot kunt vinden, is deze nog in volledig originele staat. Zelfs de banden zijn nog steeds diezelfde als diegene waarmee hij 36 jaar geleden mee van de band rolde. Onder de motorkap vonden we een (typisch BMW) zescilinder met aan boord 277 paardjes die met de handgeschakelde vijfbal een topsnelheid haalt van 260km/u.

Gezien de exclusiviteit kan je al raden dat dit ook zijn prijs heeft. $658.000, om precies te zijn. Dit komt neer op zowat €560.000. Oh ja, inclusief een originele lederen M1-tas. Het zit hem in de details, nietwaar?

 

You May Also Like

Heerlijk…Porsche Mission E vs GT2 RS

Elektrisch of lekker old school en benzine verslinder? Sinds we de Tesla Model X ...

Wagenpark Floyd Mayweather is om van te duizelen

Grijs kennen we niet…het is ofwel wit of zwart bij Floyd Mayweather. Met andere ...

Nooit meer opruimen! Deze (Nissan-)slippers parkeren zichzelf!

Mannen opgelet, dit is de uitvinding van deze eeuw! Wiens lief/vrouw/bijslaap heeft nog nooit ...

Hosting door Fraai