Bugatti maakt zijn Chiron nog sneller met deze 'sportieve' versie

Gruwelijk, monsterlijk, een echt beest…beter kunnen we de nieuwe en speciale uitvoering van de Bugatti Chiron niet noemen. Waar we dachten dat de Franse autobouwer ondertussen zowat elke limiet die er was heeft opgezocht, vonden ze toch nog dat tikkeltje extra om de opvolger van de Veyron nog lichter, krachtiger en dus ook sneller te maken.


Qua motor is er geen verschil…het blijft dezelfde 8.0 liter ‘double V’ 16 met vier turbo’s die maar liefst 1500pk op de straatstenen loslaat. Een sprintje in rechte lijn zal dus amper verschil geven…MAAR…het zit hem vooral in de wegligging en de snelheid in de bochten. Daar kon de stijve Chiron nog wat terreinwinst boeken op andere hypercars. De ingenieurs gingen op teambuilding en staken de koppen op de tekentafel nog Ens bij elkaar. Het resultaat is dan ook verbluffend…maar liefst 5 seconden pitsten ze van het ronderecord op het testcircuit van Bugatti…u leest het goed…5 seconden!

Die 5seconden heeft het beest te danken aan een betere ophanging en de ‘Dynamic Torque Vectoring’, hierdoor kleeft hij nog beter aan de weg dan een nieuwsgierige vlieg aan een kleefstrip. Verder zijn de nodige onderdelen (zoals ruitenwissers) vervangen voor onderdelen van carbon…een winst van 18 kilogram in totaal.
Kostprijs? Reken 3,2 miljoen dollar…een pak meer dan het origineel voor 18 kilogram minder auto…

 

You May Also Like

Mooierd Marissa Galle zet Jaguar i-Pace in vuur en vlam

Die willen wij ook wel eens een weekje uittesten… Niet dat we knapperd Marissa ...

Eindelijk…ook Aston Martin heeft hypercar met meer dan 1000PK

Dat werd tijd! Tegenwoordig mag je je geen prestigieus sportwagenmerk noemen als je geen ...

Whatmatters sprak met toekomstig Rally-wereldkampioen Thierry Neuville

Dit jaar moet het gebeuren! Komende donderdag trappen de ronkende rallywagens het nieuwe WRC-seizoen ...

Hosting door Fraai