Battlefield V komt uit in 2018 en speelt zich af in WW II

Waar de rekels achter Call of Duty het komende jaar de ene na andere release plannen, was het was stil bij de mannen van EA en DICE. Onterecht blijkt nu want ze hebben in alle stilte gewerkt aan een nieuw hoofdstuk Battlefield. Geruchten gaan dat de game Battlefield V zal gaan heten en dat het verhaal zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Waar rook is, is vuur en als we de eerste gelekte afbeeldingen op Reddit even aanschouwen, gaan we er niet ver naast ziten. Wereldoorlogen zijn ook in en sowieso een garantie op succes. Zo was er eerder een erg succesvol Battlefield 1 (Eerste Wereldoorlog), Battlefield 1943 (in 2009) en ging concurrent Activision vorig jaar met Call of Duty ook terug in de tijd van WWII.

EA zal Battlefield V lanceren op de E3 2018, van 9 tot 11 juni in Los Angeles. Ondanks de titel Battlefield V, is het niet de vijfde maar wel de zesde shooter met een Battlefield-titel. De titel zou gekozen zijn omdat het een knipoog is naar het ‘V for Victory-teken’ van Franklin D. Roosevelt uit die tijd. Nog even geduld en knallen maar!

You May Also Like

Een lantaarn en fantastisch speaker in één!

Wat zou een leven zonder muziek zijn? Weinig, toch? Stijlvolle speakers vinden voor de ...

Laat zien dat jij de ultieme verleider bent tijdens het Temptation Island bordspel

Het ideaal spel voor bij het kampvuur Temptation Island…we geven het toe, het is ...

Laat je masseren door je hoodie

Bij Whatmatters tikken we wat af, het lot van een redactie. Geregeld moeten we ...

Hosting door Fraai