8 tips die jou de nieuwe Elon Musk, Marc Coucke of Steve Jobs laat worden

Neen, wij hebben helaas niet het warme water uitgevonden en neen wij worden, in tegenstelling tot wat velen denken, niet steenrijk door te bloggen. Wij zetten onszelf niet te vaak in de kijker, hebben niet de looks van een David Beckham of een George Clooney en wij hebben buiten creatief schrijftalent en een stevige linkervoet niet veel ander talent dat we in de kijker kunnen zetten. Hoe gaan jullie ons dan de tips geven om succesvol te ondernemen horen we jullie al luidop denken…wel, als er één ding is waarin wij goed zijn, is het dingen capteren, samenbrengen en op papier zetten. Zo hebben wij eens over het muurtje gekeken bij Apple, Tesla, Microsoft, Willy ‘Marie-Jeanne’ Naessens en Boma Vleesindustrie en komen we top 10 tips om het als jonge ondernemer te maken!

1. Volg je passie! De meeste succesvolle zakenmensen zijn de business niet in gegaan met het doel dat ze veel geld wilden verdienen, zij zijn gewoon hun passie achterna gegaan en hebben hier hun werk van gemaakt. Bovendien voelt geen één dag als werken als je doet wat je leuk vindt! ‘Mijn Gedacht’ zou Balthazar Boma zeggen.

2. Straal deze passie uit en wees de ambassadeur of het visitekaartje van je merk. Een banner met daarop je ravissante kopje? Moet kunnen!

3. ‘Think big’ en durf ‘out of the box’ denken. Niets is onmogelijk! Een écht goed idee is een idee dat nog nooit eerder is bedacht. Met de juiste mindset kun je erg ver komen! The Sky is The Limit!

4. Maak een nauwgezet businessplan. Zet dit plan ook op papier en hou een notebookje of tablet bij de hand om snel wat ideeën of verbeteringen neer te pennen zodat je geen enkel signaal of ingeving mist. Een notitieboekje met je eigen logo op oogt niet alleen professioneel, het is ook gewoon professioneel! Deze dingen kan je bijvoorbeeld zelf ontwerpen en goedkoop laten drukken bij een online printer…we geven het maar mee!

5. Vind een goede mentor, iemand die je kan begeleiden in je ondernemend avontuur. Hij of zij kan je tips geven, motiveren en bijsturen waar nodig.

6. Hou rekening met tegenslagen en teleurstellingen en ga aan de slag met de feedback die je krijgt. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Facebook- en Instagramheld Mark Zuckerberg was ook niet van dag één succesvol!  Het belangrijkste is dat je niet opgeeft een doorzet, ook al zie je soms door de bomen het bos niet meer…of was het het bos door de bomen? Soit…doorgaan!

7. Zorg voor een goede time-management! Ga met andere woorden slim om met je tijd. Als jonge ondernemer heb je het razend druk, dus hou je klok in het oog! Maak gebruik van je agenda en maak to-do-lijstjes en planningen. Dit zal je veel stress besparen en zo benut je jouw tijd optimaal.

8. Last but not least…zorg ervoor dat je plezier hebt in je onderneming, maar zorg ook voor een goede balans in je werk- en privéleven. Voor je op je 30 én gescheiden bent én een burn out hebt! Kijk naar Willy Naessens, hij gaat op zijn 79 nog mee als succesvol ondernemer.

You May Also Like

Farten in bijzijn van je lief? DOEN!

We kennen allemaal het gevoel van een opgeblazen buik en de zaligheid om deze ...

FC Barcelona en Nike vieren 20 jaar relatie met heerlijke campagne

‘The ball makes us more’… Dit is de naam van de campagne die het ...

Getest: Krimpt jouw pretstok bij koud weer?

De vraag die wij als man wel eens durven stellen aan modellen die we ...

Hosting door Fraai