Whatmatters recenseert: Fifty Shades Freed **1/2

Het was Valentijn gisterenavond en daar ik niet wegkom met alleen een boeketje bloemen stond er minstens een etentje en een cinemabezoek op het programma. Zoals een echte gentlemen laat je dan de lady in kwestie kiezen en zo nestelde ik me in een cinemafauteuil, geflankeerd door mijn lief en een zaal vol dromende vrijgezellen dames (ladies night?) op zoek naar wat prikkelend vertier voor een avondje Fifty Shades Freed, oftewel het (hopelijk) derde en laatste verfilmde deel uit de pikantere romans van E. L. James.

Kort door de bocht het verhaal…Anastasia treedt in het huwelijksbootje met Christian Grey. Hun huwelijk komt al snel voor enkele hevige uitdagingen te staan, met een architecte die achter Christian aanzit, een zwangerschap en de voormalige werkgever van Anastasia die wraak op haar wil nemen.

Waar de eerste twee delen nog bulkten van de SM-spelletjes en soft porno is er in het ‘post-#metoo’-tijdperk geprobeerd een thriller van te maken. (lees als: er mag al eens iemand ontvoerd worden). Toch, voor zij die ook de twee vorige films gezien hebben, komen er herkenbare dingen terug. De geheime speelkamer, de handboeien, het zweepje en zowaar het schattige codewoord waar Mr en Mrs Grey elkaar effe laten weten dat er genoeg gespeeld is geweest. Typisch voor het ‘post-#metoo’-tijdperk, we krijgen een zelfzekere Anastasia Steel (ondertussen zelfs getrouwd en dus Mrs Grey) die haar man, dik tegen zijn zin, niet altijd even gehoorzaam blijft.

Wat de seks betreft…veel minder aanwezig dan in de twee voorgaande films maar toch genoeg van Anastasia’s borsten en billen (waarvan mijn kritisch oog durft te stellen dat ze er wel mogen zijn) maar helaas de langs de buik afdalende camera die zo laag mogelijk en steeds nét voor het moment suprême stopt. Telkens ook een moment waar ik wat gezucht hoorde in de zaal. Zelfs één keer zo hard dat mijn emmertje popcorn besloot uit mijn handen geblazen te worden. (lees als: klein onhandig momentje en mijn excuses aan de poetsploeg).

Soit, echt opgewonden word je er niet van en als je denkt dat je lief of date van vochtigheid naar huis glijdt om daar de film even na te spelen, kom je bedrogen uit. Dus mannen, laat deze film passeren en geef haar een ladies night met haar vriendinnen cadeau en nestel je zelf in de zetel van je mancave voor een Champions League-avond.

Voor vrouwen die al fan waren van Fifty Shades of Grey en Fifty Shades Darker, is deze film zeker cava. Een echte blockbuster zal het niet worden, maar als je hebt genoten van de voorgaande films, zul je deze film zeker ook wel vermakelijk vinden.

 Credits: YouTube

You May Also Like

Spoiler! Dit zijn de eerste beelden uit Peaky Blinders 5

“There is God, and there are the Peaky Blinders” Ein-de-lijk! BBC heeft de eerste ...

Steven Masset: De man achter Queen of the Models licht zijn concept toe

Modellen, wie zijn ze, wat doen ze en hoe komen we ermee in contact? ...

Sexy Josje laat mini-teaser van stomende videoclip los

We mochten ze in het najaar eens terugbellen, want dan had ze groot nieuws, ...

Hosting door Fraai