Valentijnspecial voor de Ladies: Rico Mallee, knapste vent uit Nederland

We moeten eerlijk blijven…hoewel we een online magazine voor mannen zijn, zien we in onze analytics dat er toch ook heel wat vrouwen de weg naar onze site weten te vinden…én belangrijker nog, ook blijven hangen. Is het uit nieuwsgierigheid? Wat willen mannen? Wie zijn die vrouwen? Het doet er allemaal niet toe maar vandaag, speciaal omdat het Valentijn is, geven we deze lezeressen ook een mooi Valentijnscadeautje. En wat anders dan een knappe vent zal hiervoor zorgen. Getekend, Rico Mallee, de enige man die naast zijn Mister carrière een succesvol internationale modellencarrière heeft uitgebouwd. Iets wat hem enkel is voorgedaan door een Miss, Nicky Opheij (Miss Nederand). Wij zochten hem op…

Niet dat wij echt lelijke beren zijn maar we voelen ons wel een beetje in de steek gelaten door Moeder Natuur nu…maar soit, Rico, stel je eens kort even voor?
Ik ben benoemd tot knapste man van Nederland en ben bekroond tot ‘Best Stage TV Movie model’ van de wereld tijdens de World final van de Manhunt International in Bangkok Thailand.

Hallowkes, dat gaan onze dames graag horen. Van waar zouden we je kunnen kennen?
De meeste mensen herkennen mij van de douche scène in de laatste Temptation Island reclame. Ook ben ik regelmatig op de Nederlandse televisie te zien aangaande mijn modellen carriere. Onlangs heeft RTL Boulevard nog een uitgebreid item aan mij besteed.

Over Temptation Island gesproken, zou je zelf overwegen om deel te nemen?
Als koppel zou ik zelf nooit meedoen. Ik ben niet het type dat snel een relatie aangaat. Mocht ik wel een relatie aangaan dan is het vertrouwen al zo groot dat ik dit niet meer hoef te testen in een televisieprogamma.

Als vrijgezel dan?
Als vrijgezel zou ik wellicht het avontuur wel aan durven gaan. Zeg nooit nooit.

Bij Vijf en RTL (?) hangen ze waarschijnlijk nu al aan de telefoon! Even terug naar je Mister-carrière, welke titels heb je zoal behaald?
Ik heb de titels Mister Supranational Netherlands 2016, Mister Ocean Netherlands 2017 en Mister Manhunt international Netherlands 2017. En ik heb tijdens de World final van de Manhunt International in Bangkok de titel ‘Best Stage TV Movie model’ van de wereld gewonnen. Ook ben ik de enige Nederlandse mister ooit die in 2 internationale grandslam finales heeft gestaan en dat ook nog is binnen 1 jaar.

Niet min! Heeft het je veel publiciteit opgeleverd?
Heel veel nationale en internationale publiciteit wat natuurlijk heel belangrijk is voor de carrière van een model. Hierdoor ben ik ook uitgeroepen tot held van 2017 en ben ik er meerdere malen voor op Nederlandse televisie geweest…ik werd zelfs uitgenodigd door de burgermeester. Verder stond ik hiervoor in diverse kranten en magazines.

Is het net als bij de vrouwen altijd haat en nijd tijdens zo een verkiezing?
Op nationaal niveau zie ik ook onder mannenverkiezingen wel wat haat en nijd onder elkaar. Op het internationale niveau, wat ik doe, zie ik dat eigenlijk helemaal niet.

Ga je nog verkiezingen meedoen?
Met verkiezingen ben ik nu klaar. Ik heb een titel gewonnen tijdens een Grandslam World Final dus heb ik al bereikt waar de meeste alleen maar van kunnen dromen. Nu is het tijd voor de volgende stap in mijn carrière en dat is mij volledig focussen op mijn modellencarrière. Het is altijd belangrijk stappen vooruit te zetten en niet voor eeuwig in hetzelfde te blijven hangen. Een verkiezing is heel leuk maar het maakt je geen succesvol model. Dit zou je toch echt zelf moeten doen. De grotere internationale agencies willen ook niet samenwerken met missen en misters omdat ze willen dat je je volledig focust op je modellencarrière en als je dan in een miss- of mister traject zit kan dat niet.

Kan je ervan leven?
Ik ben fulltime model.

Wat is zowat het tofste project waar je hebt aan deelgenomen?
Ik heb afgelopen jaren meerdere toffe projecten gedaan en ik ben onder andere afgereisd naar London, Istanbul, Bangkok,… . Komend jaar staan Parijs en New York op de planning en wellicht opnieuw Azië.

Heb je een levensmotto doorheen jouw traject?
Ik zeg altijd ‘hard work beats talent’ en naar dat motto leef ik ook. Als je altijd zorgt dat je harder werkt dan de rest dan word je ook beter dan de rest.

Met wie zou je graag eens samenwerken?
Mario Testino, ik denk dat elk professioneel model dit antwoord zal geven. Hij is de bekendste fashion fotograaf ter wereld en ik denk dat die bij elk model bovenaan de bucket list staat.

Je bent ook actief op social media…waarom moeten we je hierop volgen?
Omdat je dan een kijkje kan nemen in het leven van een model en mijn werk kan volgen. Er zitten een paar enorm gave projecten aan te komen. Ik ben te volgen via rico_mallee op Instagram.

Komaan ladies, de volgknop indrukken! Maar voor de dames die je wel eens in het echt willen zien, waar kunnen ze je vinden?
Ik stap eigenlijk bijna nooit. Feestjes en drankjes zijn afleiding van mijn daadwerkelijke doelen. Ik wil nog succesvoller worden dan ik nu al ben en daar ligt mijn main focus. Niet bij feestjes en drankjes. Daarnaast houd ik wel heel erg van lekker eten en ga erg graag uit eten. Mijn favoriete restaurants zijn de harbour club en sushi restaurant ichiba in Arhnem.

Doorbreken, is dat de ambitie?
Ik wil International echt doorbreken als fashion model en in de toekomst zou ik ook iets met televisie willen gaan doen. The sky is the limit.

Wist je dat dit de naam is van een bekend tv-programma in België? Soit, belangrijke vraag op deze Valentijnsdag…is jouw hart al veroverd?
Nee, ik ben vrijgezel! Ik ben niet het type dat snel een relatie aangaat omdat mijn main focus bij mijn carrière ligt. Wel val ik op ambitieuze vrouwen, vrouwen die hard werken en net als mij een visie hebben. Iemand die ik kan motiveren en die mij kan motiveren en zo samen maximaal presteren. Een ambitieuze sterke vrouw vind ik dus heel aantrekkelijk en vrouw die niks doet of kan knap ik dus heel erg op af. Mocht ik zo een vrouw tegen komen dan zal ik wel al mijn charmes in de strijd gooien en een echte jager zijn.

Wie is je ultieme crush?
Ik denk dat die ik die vrouw zojuist hierboven beschreven heb

We willen een naam Rico!
Mijn volgend duo model, Charlotte Starren, is zeker wel een van de aller knapste meisjes die ik ooit heb gezien, she is amazing!

Haar kennen we! We hebben in onze beginperiode met deze knapperd al eens een interview met haar gehad! Verwittig ze maar, tijd voor een up’date’! Nog een laatste vraag…naar wie wat was je laatste WhatsApp-bericht, en wat?
Charlotte Starren: Sushi?

Van een Valentijnsdiner gesproken! Wij zijn alvast jaloers! Soit, bedankt Rico voor je tijd en bedankt om er vandaag even te zijn voor onze stiekem meelezende dames! Heel veel succes met het verder uitbouwen van je carrière en wij blijven het zeker volgen!  

Credits:
Manny Fontanilla
Dustin Elzinga

You May Also Like

Stop met wat je aan het doen bent, Game of Thrones komt binnenkort terug!

Game of Thrones is verreweg, misschien naast Friends, de populairste tv-show die op planeet ...

Welcome to the jungle

Mag het voor jou in de zomer ook wat fleuriger? In elk geval met ...

Hosting door Fraai