Opmerkelijk onderzoek: vrouwen zien net zo graag een naakte vrouw als jij!

Lang leve de wetenschap!

Volgende keer je lief ligt te zeuren dat je opnieuw op Whatmatters naar mooie dames ligt te loeren, schuif je best dit artikel, dat we gevonden hebben bij onze vrienden van Men’s Health, voor hun neus. Wedden dat ze eigenlijk stiekem gewoon mee wilt komen gluren? Het is trouwens wetenschappelijk bewezen.
Want, een recent Amerikaans onderzoek, afgenomen bij 9.000 mensen, stelt dat vrouwen net zoveel houden van een naakt vrouwenlichaam als wij, mannen. Vrouwen zouden zich ook sneller als ‘biseksueel’ omschrijven dan mannen. Tijd dus voor Britse wetenschappers (waar anders?) dit van wat dichterbij te gaan bekijken en uitgebreider te gaan testen.

 

Voor die testen moeten we naar Wales, Cardiff, waar psychologen van Cardiff University 57 mannen en vrouwen een reeks sexy foto’s lieten zien. Vervolgens moesten de deelnemers antwoorden op de vraag hoe aangetrokken ze zich tot de afgebeelde lichamen voelden. De deelnemers (waarom waren wij niet uitgenodigd?) zaten achter een PC en bekeken de foto’s per paar (één man/één vrouw). Vervolgens kwam er een stipje in plaats van één van de foto’s. Hoe sneller het stipje leek te verschijnen, hoe meer de deelnemer zich aangetrokken zou voelen tot de afbeelding. Wat bleek? Mannen vonden dat de stipjes zich bij de vrouwelijke afbeeldingen het snelst voordeden, vrouwen hadden de indruk dat de stipjes bij beide soorten afbeeldingen even snel verschenen.

Bij een tweede experiment, met een andere groep vrouwen, reageerden de vrouwen net zo snel op de vrouwelijke afbeeldingen als op de mannelijke. Dit zou betekenen dat vrouwen die zichzelf als heteroseksueel zien, meer seksueel fluïde zijn dan mannen.
Eén oorzaak zou kunnen zijn dat vrouwen wat minder streng onderscheid maakten in vergelijking met heteromannen. Een andere theorie is dat vrouwen een minder groot libido hebben, wat betekent dat ze niet zo snel opgewonden raken wanneer ze een naakte man zien. Vrouwen kunnen ook naar een andere vrouw kijken om haar lichaam te vergelijken met hun eigen lichaam.
Voor dat laatste hadden we niet echt een wetenschappelijk onderzoek nodig…lijkt ons…

Bron: Men’s Health
Credits: Pinterest/Instagram

 
 

You May Also Like

Heeft Sarinah Gitopawiro een zonde? Oh jawel!

Sarinah Gitopawiro…wat de achternaam al deed vermoeden, we hebben vandaag afgesproken met een knappe ...

4 seksstandjes wanneer het buiten ijskoud is

Koning Winter is in het land. Meermaals zakten de temperaturen deze week onder nul ...

Range Rover Sport P400e, eindelijk een echte hybride Range!

Een maand geleden kondigde Jaguar Land Rover aan dat ze vanaf 2020 volledig elektrisch ...

Hosting door Fraai