Lamborghini onthult in splinternieuwe store in Parijs hun eerste SUV, de Urus!

We beginnen met een weetje. Lamborghini geeft zijn modellen altijd een naam naar een stier. Zo ook nu waar ze hun net onthulde SUV, Urus gedoopt hebben. Vanwaar deze naam? Urus of Aurochs verwijst naar het oerrund. Een echte krachtpatser met een schofthoogte tot wel 185 cm en een gewicht tot zo’n dikke 1000 kilogram. Dit imposante beest leefde bij in moerasbossen, rivierdalen en rivierdelta’s. De link met een dikke SUV kan niet groter zijn.

Tijdens de opening van hun spiksplinternieuwe Store in het hartje van Parijs, hebben de mannen van Lamborghini dan ook ineens deze krachtpatser onthuld. Later nam topfotograaf Rémi Dargegen deze stier mee door de straten en rond de meest bekeken bezienswaardigheden in de romantische hoofdstad. Een auto waar we na het zien van deze foto’s op slag verliefd werden.


We gaan wel diep in onze buidel moeten tasten om dit exemplaar met 641 stierenkracht  dat een topsnelheid van boven de 300km/u ontwikkelt, aan te schaffen. De Europese basisprijs is vastgesteld op 141.429 Euro maar reken er nog wat opties, BIV en jaarlijkse rijtaks bij en je weet dat we niet onder de 200K de garage zullen uitrijden.

tcoc

You May Also Like

Vespa komt met elektrisch exemplaar…de Elettrica

Hopelijk word je niet getroffen door het afschakelplan…  Het moest ervan komen…na de elektrische ...

Mercedes-AMG GLC 63: explosief materiaal

Onderstaande redacteur mag dan ondertussen zijn Mercedes van de hand hebben gedaan, dat wil ...

Snel een koffie? Dan neem je deze Ferrari-Senseo!

Een sneller kopje koffie ga je niet krijgen… Wat als een autofreak en student ...