JAMMER! Na de pitspoezen in F1 verdwijnen nu ook podium-missen uit de koers!

Morgen schiet het Vlaamse wielerseizoen opnieuw uit zijn startblokken en het zal nooit nog hetzelfde zijn. En met nooit nog hetzelfde, bedoelen we deze keer niet de pensionering van onze Vlaamse wielerheld, Tom Boonen. We nemen je even mee in de tijd…tijden die voorgoed voorbij zijn!

Peter Sagan, die bakken kritiek over zich heen kreeg na dit incidentje in 2013, zal zijn stunt alvast nooit nog kunnen herhalen. Nadat er onlangs al besloten werd om de pitspoezen uit de F1weg te halen, gaan ze ook de podium-missen uit de koers verbannen.

De miss die door Sagan in haar strakke bips werd geknepen steunt deze beslissing en laat alvast weten dat  in de huidige tijdsgeest niet meer past. Ze krijgt dan ook een nieuwe rol, die van ′Master of Ceremony’. Taak…de hele huldiging in goede banen leiden.

“Er worden inderdaad geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen”, liet Leye weten bij de collega’s van Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Verder verandert er eigenlijk niet veel. Alles zal wat strakker en frisser zijn en er is nog altijd champagne. En uiteraard blijft de trofee er ook.”

Een bericht gedeeld door Maja Leye (@majaleye) op

Ze blijft dus wel nog wat hangen in het koerswereldje…

 “Ik zal de renners begeleiden en blijf ook op het podium. Ik zal het dus niet moeten missen. Het past in de tijdsgeest dat de missen verdwijnen. Of de #metoo-campagne er iets mee te maken heeft, kan ik niet zeggen.” “We waren al langer aan het denken om de podiumceremonie te veranderen. Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.”

Moeten wij, mannen, dit allemaal met lede ogen blijven aanzien? Wij kunnen het enkel en alleen maar jammer vinden! Oh ja, en dat Maya er best mag wezen, bewijzen volgende foto’s uit haar Instagram!

Een bericht gedeeld door Maja Leye (@majaleye) op

Cover: Printscreen YouTube

tcoc

You May Also Like

Wij zeggen 'JA' tegen gluten!

Vegan, glutenvrij,… het zijn termen die ons de laatste tijd maar al teveel rond ...

Vlaamse Pareltjes van Instagram Deel VI: Ines Van Uythem

Waarom de hele wereldbol afschuimen op zoek naar mooie pareltjes als we er in ...

Een gesprek met voormalig Miss Universe Nederland Tessa Brix-Jurisich

Wij bij Whatmatters kunnen soms wat chauvinistisch uit de hoek komen, en dan vooral ...