Het kan toch nog sneller…Aspark Owl EV schiet in 1,9 sec naar 100!

De magische grens van 2 seconden…wie zou de eerste autobouwer zijn die zijn bolide onder deze grens schiet? Tesla slaagde erin met zijn Tesla Roadster door van 0 – 60mph (96km/u) af te klokken in 1,9 sec. Wat Amerikanen kunnen, kunnen Japanners beter moesten ze in het Verre Oosten gedacht hebben en hun elektrische Aspark Owl EV knalde van 0 – 62mph (99,2km/u) in 1,92 seconden…
Met een topsnelheid van 278km/u, een gewicht van 850kg en zijn hoogste punt onder 1 meter (99cm), is deze lowrider een ware hypersportcar. Enig nadeel…na 90 kilometer moet je deze snelle krachtpatser opnieuw opladen…daar scoort de Tesla Roadster met zijn 992 kilometer wel iets beter…

tcoc

You May Also Like

Jeremy Clarckson & friends als helden in laatste aflevering The Grand Tour

Voor de laatste aflevering van het tweede seizoen van The Grand Tour, zijn de ...

Jeep mikt met succes op nieuw cliënteel dankzij zijn 'Compass"

Waar we dik 10 jaar geleden nog spraken van…’We rijden met een Jeep’ als ...

De minimalistische monsters van Clockwork Motorcycles

Ooit kopen we misschien wel een motor, voorlopig heeft de midlifecrisis echter nog niet ...