Zomertrend: Zwemshorts die verkleuren in water!

Nostalgie ten top! Hebben wij dan ooit in zwemshorts gelopen die verkleuren in water? Neen, dat heeft bij ons weten nog nooit bestaan maar wat we wel weten is dat deze techniek al wel langer bestond. Uren aan een stuk hebben wij met onze Matchbox of Hot Wheels-autootjes die konden verkleuren in warm/koud water gespeeld. Dat deze techniek nu ook terugkomt in zwemshorts, maakt ons alleen maar nostalgisch blij, met dank aan de heren van SEA’SONS.

Zoals gezegd, de zwembroeken veranderen van kleur wanneer ze in contact komen met water. Dit komt niet door de vloeistof, maar door de temperatuur van het water. De zwembroek doorgaat een  temperatuurverandering, omdat er een verschil zit in de temperatuur van het water en de temperatuur van de oppervlakte. Deze verschuiving zorgt ervoor  dat ze van kleur veranderen. Als de zwembroek weer opdroogt (warm wordt), zal de eerste kleur weer terug komen. Het aantal kleur- veranderingen is niet gelimiteerd.

“Wij zijn het eerste  badmode merk wat experimenteert met het gedateerde uiterlijk van de zwembroek. In de afgelopen 30 jaar is er niets veranderd, behalve de lengte van de zwembroeken.”, aldus Tom Van Dieren, founder van SEA’SONS. “Tegenwoordig zijn er veel nieuwe technieken om het comfort en het design  van de zwembroek te verbeteren. Wij gebruiken deze technieken om de meest unieke en best-zittende zwembroeken ter wereld te maken.” Straffe woorden…

Technisch

De techniek van ‘kleurverandering’ is niet nieuw, maar de toepassing wel. De toepassing op  synthetische stoffen wordt niet vaak gedaan omdat het relatief moeilijk is om een synthetische stof te ‘kleuren’. Natuurlijke vezels absorberen meer vocht waardoor ze makkelijker te kleuren zijn.  De applicatie op badkleding is helemaal nieuw,  dit is nog nooit eerder gedaan.

De campagne, gestart via Kickstarter slaagt als de vereiste  €15.000 werd opgehaald binnen 30 dagen. Na de eerste dagen stond de teller al boven de €20.000 en mogen we er nu al zeker van zijn dat deze zwemshorten tegen de zomer beschikbaar zullen zijn. Je kan ze bestellen via deze LINK. Early birds betalen €40 voor een zwemshort…of zowat €20 onder de normale retail prijs! Wij doen alvast mee! Volg de laatste ontwikkelingen zeker ook op Instagram!

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Modemerk Essentiel meets Kermit de Kikker!

Peuter, kleuter, kind, jongere of volwassene…iedereen wordt opgevrolijkt door de fratsen van Kermit de ...

Moto Z2 Play, concurrent voor iPhone?

Als we de prijs-kwaliteitverhouding even bekijken, denken we alvast van wel. Nadat wij voor ...

Rookvrij grillen als een echte vent!

We mogen tegenwoordig dan geen beesten meer met een knots vellen en naar onze ...

Hosting door Fraai