JAMMER! Na de pitspoezen in F1 verdwijnen nu ook podium-missen uit de koers!

Morgen schiet het Vlaamse wielerseizoen opnieuw uit zijn startblokken en het zal nooit nog hetzelfde zijn. En met nooit nog hetzelfde, bedoelen we deze keer niet de pensionering van onze Vlaamse wielerheld, Tom Boonen. We nemen je even mee in de tijd…tijden die voorgoed voorbij zijn!

Peter Sagan, die bakken kritiek over zich heen kreeg na dit incidentje in 2013, zal zijn stunt alvast nooit nog kunnen herhalen. Nadat er onlangs al besloten werd om de pitspoezen uit de F1weg te halen, gaan ze ook de podium-missen uit de koers verbannen.

De miss die door Sagan in haar strakke bips werd geknepen steunt deze beslissing en laat alvast weten dat  in de huidige tijdsgeest niet meer past. Ze krijgt dan ook een nieuwe rol, die van ′Master of Ceremony’. Taak…de hele huldiging in goede banen leiden.

“Er worden inderdaad geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen”, liet Leye weten bij de collega’s van Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Verder verandert er eigenlijk niet veel. Alles zal wat strakker en frisser zijn en er is nog altijd champagne. En uiteraard blijft de trofee er ook.”

Een bericht gedeeld door Maja Leye (@majaleye) op

Ze blijft dus wel nog wat hangen in het koerswereldje…

 “Ik zal de renners begeleiden en blijf ook op het podium. Ik zal het dus niet moeten missen. Het past in de tijdsgeest dat de missen verdwijnen. Of de #metoo-campagne er iets mee te maken heeft, kan ik niet zeggen.” “We waren al langer aan het denken om de podiumceremonie te veranderen. Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.”

Moeten wij, mannen, dit allemaal met lede ogen blijven aanzien? Wij kunnen het enkel en alleen maar jammer vinden! Oh ja, en dat Maya er best mag wezen, bewijzen volgende foto’s uit haar Instagram!

Een bericht gedeeld door Maja Leye (@majaleye) op

Cover: Printscreen YouTube

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Furie Jessica Goicoechea maakt Spaanse Cala's nog heter!

Vergeet Tom Waes’ uitspraak…’Elke Spanjaard heeft een snor, Dos Cervezas Por Favor’. Wij hebben ...

Leentje Jorissen is gulzig in alles!

Toen we Leentje contacteerden was zo nog Miss Limburg. Ondertussen is een anders schone ...

Door de straten van Monaco scheuren doe je zo! (Video)

Voor Daniel Ricciardo lijkt het een zondagsritje 1:10.810…Een laprecord om u tegen te zeggen…met ...

Hosting door Fraai