Nog nooit werd de Mercedes G63 AMG zo hard aangepakt!

 ‘De grootste transformatie in zijn geschiedenis’ aldus de Duitse autofabrikant. We kunnen niet anders dan deze woorden bevestigen als we de nieuwe patserbak van Mercedes even onder de loep nemen.

Wij zijn altijd wel fan geweest van de G en dat worden we nog meer als we deze knappe opgesmukte versie op ons netvlies branden. Naast de typische uiterlijke en innerlijke kenmerken is ook de krachtbron wat bijgewerkt. Deze 4.0 liter V8 biturbo stuwt maar liefst 585 paardjes over de vier 22″ wielen en hierdoor stuwt hij dit monster vooruit naar 100km/u in slechts een dikke 4 seconden.

“De nieuwe AMG G 63 brengt de driving performance naar het gebied van pure off-road wagens op onverwachte wijze,” aldus Tobias Moers, CEO van Mercedes-AMG. “Het was erg belangrijk voor ons om dichtbij het originele karakter van de auto te blijven, dit vanwege de cultstatus die de auto heeft bij onze klanten en fans. De auto heeft desondanks een totaal nieuw niveau bereikt in betrekking tot technologie met de 4.0 liter V8 biturbo motor, net zoals met de combinatie van de off-road opties en de wendbaarheid van de auto”.

Dus, zowel op het platteland als op de Zeedijk in Knokke kan je ermee shinen. Mensen bij Mercedes…wij willen hem wel eens testen!

Credits: Mercedes-Benz

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Het nieuwe vlaggenschip van Audi: De A8

BMW, VW, Mercedes-Benz en Audi, eigenlijk heb ik ze de afgelopen jaren allemaal al ...

3 essentiële tips bij de aankoop van je eerste motor

De kogel is door de kerk: je wordt een biker. Niets mis mee natuurlijk, ...

Dit is het Autosalon anno 2018

Het autosalon…voor onze redactie elk jaar opnieuw hebben we een dag (en liefst de ...

Hosting door Fraai