Whatmatters op citytrip: Rotterdam

Rotterdam, voor zij die er even tussenuit willen


Een prachtige stad, herrezen uit de assen van de bomaanslagen van de voorbije Wereldoorlogen. De vernieuwingsdrift waarmee de inwoners tot op heden vorm geven aan hun stad, maakt van Rotterdam een ongelofelijk interessante plek. Een stad waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt. Rotterdam, een must visit city? Zeker weten!

Wij trokken begin januari naar Rotterdam en zochten speciaal voor jullie de hipste locaties uit om gezellig tot rust te komen. Zo startte onze trip in het Mainport Design hotel waar we over een prachtige kamer met eigen jacuzzi en sauna beschikten, uitkijkend op de serene wateren van Rotterdam. Buiten alle faciliteiten die dit prachtige hotel te bieden heeft is er nog het voordeel dat het op 10 minuten wandelen van het Stadscentrum ligt.Met een metro- en bushalte voor de deur plus al het nodige op wandelafstand is het hotel ideaal gelegen.


Wij raden jullie aan om de dikke SUV’s (zoals daar zijn op onze redactie) thuis te laten en een gezellig stadswagentje (die er ook zijn op onze redactie) mee te nemen aangezien de parkeergebouwen een typisch voorbeeld zijn van optimale benutting van beschikbare ruimte. Soit, na de intrek in onze trendy hotelkamer trokken we naar het Walhalla voor alle vrouwen (en ook de shopaholics onder de mannen), de Lijnbaan.

De Lijnbaan is een 500 meter lange autovrije winkelboulevard met aan beide zijden winkels van bekende merken. Het is eveneens de meest bezochte winkelstraat in Rotterdam. De Lijnbaan is verbonden met de koopgoot en de Hoogstraat, waar ook tal van leuke winkels te vinden zijn. Voor de critici die niet snel tevreden zijn met het aanbod van diverse winkels zijn er ook nog altijd de grote warenhuizen Hudson’s Bay en de gelijkaardige Bijenkorf.

Na al dat geslenter van de ene winkel naar de andere begint de maag ook zijn eisen te stellen.
Dus trokken we naar de Frietboutique. De Frietboutiqe kan ik het best omschrijven als een gezellige, huiselijke frituur waar de frietjes geëvolueerd zijn tot een magnifieke smaakbelevenis die de smaakpapillen nog uren doen nazinderen. Buiten deze krokant in hun schil gebakken frietjes, zijn er ook tal van heerlijke snacks te verkrijgen en daarnaast kan je er ook genieten van een heerlijke milkshake of een lekker ijsje.

Wie aan eten denkt, denkt ook aan drank.

Dat is in ieder geval toch hoe het er bij mij aan toe gaat. Gelukkig heeft Rotterdam tal van cafés en bars die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik moet bekennen dat ik de kans niet heb gehad om er te bezoeken aangezien mijn reiscompagnon anti-alcohol is. Blijkbaar bestaan er toch nog een paar verstandige mensen… maar die zaten allemaal in 1 van de vele cafés. Wel heb ik me door een aantal locals laten vertellen dat Stirr DE place to be is. De bartenders werken het liefst zonder kaart en gaan volledig op jouw smaak af. We like!


Natuurlijk heeft een stad als Rotterdam ook een enorm uitgebreid aanbod aan culturele bezienswaardigheden. Maar aangezien wij uitsluitend op zoek waren naar de ultieme ontspanning, wat voor mij persoonlijk bestaat uit lekker eten, veel drank en een wellness, hebben wij dus geen oog gehad voor het culturele aspect zoals de vele musea, de historische achtergrond van de stad of het havenleven. Misschien een extra reden om zeker nog eens terug te keren.

Rotterdam, je was een stad naar mijn hart, we zien elkaar snel weer.
Voor Whatmatters vanuit Rotterdam,
Patrice Vangeel
Unibet

unibet

You May Also Like

Margot Robbie speelt mevrouw 'Playboy'!

We zijn nog niet helemaal bekomen van het verlies van ons stichtend voorbeeld, zijnde ...

Grote voeten, groot…? Hier is het antwoord!

Haal het meetlint maar al boven!  Of toch niet…want onderzoekers van de University College ...

Ben jij het lelijke eendje? Dan heeft jouw lief geluk!

Ben jij het lelijke eendje van je vriendengroep? De man met de dikke lippen, ...