Opinie: Het sterke staaltje marketing van Darline Devos

Kan jij ons de laatste vijf missen opnoemen die het kroontje van Miss België op hun hoofd mochten zetten? Nope, wij ook niet. Dat is wel een probleem natuurlijk, als je deze verkiezing organiseert.  De povere kwaliteit van de missen, een stokoud concept zonder vernieuwing en nieuwe mediakanalen: allemaal factoren die ervoor hebben gezorgd dat Miss België afgezakt is/was naar een schrikbarend niveau. En dan is het moeilijk sponsors vinden natuurlijk… Natuurlijk kan je meisjes ook zelf geld in het laatje laten brengen, maar daar heeft deze verkiezing te veel grandeur voor, gelukkig maar. Dé oplossing? Laten we eens een miss kiezen die voor wat controverse kan zorgen, zonder dat ze daarvoor dommigheid hoeft uit te kramen. Missie geslaagd!

Miss België op BBC

Miss België is al jaren van de nationale televisie verdwenen, maar nu haalt de verkiezing zelfs BBC. Waarom? Niet door het verstand van de huidige Miss België Angeline Flor Pua en nee, ook niet door haar schoonheid of het feit dat ze binnenkort een vliegtuig knuppel hanteert. Wel omdat de Miss België organisatie een stuk van de Belgische volksaard geweldig goed heeft ingeschat. De – al dan niet, dat laten we aan jullie over – ravissante Angeline heeft namelijk Filipijnse roots. Had jij dan ook durven gokken dat heel wat racisten zich zouden roeren? Wij alvast wel en naar onze bescheiden mening de organisatie ook…
Hallo BBC, hallo krantenartikels, hallo nationale radio en hallo televisie. En dat allemaal omdat de nieuwe miss wat donkerder is dan anders. Een perfecte inschatting van Darline, want de voorbije jaren kwamen haar missen enkel nog in het nieuws met de kemels die ze schoten. Nu kan je wel zeggen dat ook negatieve publiciteit, publiciteit is, maar daar denken sommige geldschieters natuurlijk anders over. Hoewel het merendeel van de Belgen ongetwijfeld geen enkel probleem heeft met andere tintjes, kijk naar onze nationale voetbalploeg, zijn er natuurlijk meer dan voldoende diehard racisten die voor animo zorgen. Het zijn die sloebers die de opniepagina’s vullen en het luidst van zich laten horen. Darline, dat wist jij toch?

Chapeau Darline

Wij gunnen het de piloot in spé van harte, het zal ons immers worst wegen wie tegenwoordig het kroontje draagt. Het concept blijft nog steeds oubollig, carrières worden er niet meer mee in de steigers gezet en de laatste echte miss waren voor ons missen met een exotische naam als Ellen Petri, Alizée Pouliczek of Annelies Törös, maar kom. Binnen enkele dagen gaat de storm liggen, glimlacht Darline bij het terugdenken aan de hele hetze en kan ze met heel wat zendtijd en artikels in de achterzak op zoek naar nieuwe fondsen. Voor zoveel marketing expertise kunnen wij enkel deemoedig buigen. Bien joué Darline!
Foto’s: Facebook Miss Belgium

You May Also Like

Opnieuw naaktfoto's beroemdheden gelekt. Miley Cyrus, Stella Maxwell en Kristin Stewart hebben het vlaggen.

Drie jaar nadat de iCloud-accounts van verschillende beroemdheden werden gehackt, lopen geruchten binnen dat ...

Sociale media op zijn puurst…Vero, de nieuwe app die Instagram moet doen vergeten

Instagram…800 miljoen actieve gebruikers en in handen van Facebook. Met dit in het achterhoofd ...

Knapperd Noa Neal smult van Las Vegas

Of Las Vegas van Noa Neal… Het zou zo maar eens kunnen! Wij, geen ...

Hosting door Fraai