Nog een reden om ook vandaag de champagnekurken te laten knallen!

Bon, ben je net als ons wat brak opgestaan deze morgen? Lig je nog gewoon uit te kateren in je nest? Of ligt je hele maag overhoop en overweeg je een spurt naar het toilet? Dan heb je meer dan waarschijnlijk het jaar goed ingezet. Waarschijnlijk is dan ook jouw voornemen om vanaf nu minder te drinken. Wél, vergeet je voornemen alvast!

Over vergeten gesproken…volgens wetenschappers is het drinken van drie glazen champagne per dag dé remedie tegen dementie en Alzheimer. Champagne is dus de oplossing tegen hersenziektes én het vergroot ook jouw ruimtelijke geheugen.

Onderzoekers, waaronder ene Professor van de University of Reading Jeremy Spencer, vonden een element in de Pinot Noir en Pinot Meunier, de zwarte druiven waarmee champagne wordt gemaakt, dat een enorm positief effect blijkt te hebben op je hersenen.
“Dit onderzoek is spannend want het illustreert voor het eerst dat matige consumptie van champagne de potentie heeft om het cognitieve functioneren, waaronder het geheugen, te beïnvloeden.”, Aldus de man.
Wij drinken elke dag champagne…van een voornemen voor 2018 gesproken!

 

Unibet

unibet

You May Also Like

Wij verloren een rondje armdrukken tegen social media fenomeen Eline Demeulemeester!

“Hey Smalle, geen zin om eens langs een fit-chick met meer dan 15.000 volgers ...

Ode aan de Yoga Pants!

Ok het heeft ons wat opzoekwerk gekost, maar soms is een kledingstuk het waard. ...

DAAROM hebben mannen en vrouwen altijd gezeik in de wagen

Vrouwen, ze zijn zo agressief meneer! Voor de vrouwen – die stiekem meelezen – ...