Een pijp roken doe je zo!

Eerst en vooral moeten we eerlijkheidshalve waarschuwen dat roken niet de gezondste bezigheid is die er bestaat en dus, gezonde en viriele mannen we zijn, dit ook niet echt promoten. Maar voor zij die graag wel eens ‘pijpen’, en dan hebben we het niet over de gezondere handelingen die onze gay-vrienden wel eens presteren, en als een echte Hugh Hefner met een stuk hout in de mond wat tabak roken, hebben we volgende tips!

1 Gespecialiseerde pijpwinkel
Koop een goede pijp uit een pijpspeciaalzaak, met ander woorden geen willekeurig stuk hout van de plaatselijke krantenwinkel. De prijs doet er wel degelijk toe, dus wees niet verbaasd als je meer dan € 50 moet neertellen. Je hebt ook een rager, pijpenstamper en een pijpaansteker nodig, waar de vlam aan twee kanten uit komt.

2 De juiste tabak
Belangrijk! Denk serieus na over wat voor tabak je wil hebben. Neem je tijd om de verschillende soorten die er zijn te ruiken. We raden je aan om te starten met tabak van bladeren in plaats van de voorverpakte blikken met exotische namen als ‘Brigadier’.


 

3 Hou het droog
Tabak is soms te vochtig om meteen te roken. Laat het dan ook twintig minuten buiten de verpakking voor je het in je pijp stopt.

4 Stampen
Stamp de tabak een beetje aan nadat de eerste vlam de tabak geraakt heeft. Neem dan een paar kleine trekjes en zie hoe de rook hierna langzaam omhoog trekt.

5 Laat ze niet uitgaan
In vergelijking met sigaretten, die vol chemicaliën zitten, gaat een pijp steeds uit. Door vlot achter elkaar kleine trekjes te nemen vermijd je alvast dat het vuur dooft.

6 Smaakt het verbrand…stoppen! 
Wanneer de tabak is opgebrand, begint het verbrand te smaken. Tijd om te stoppen dus. Dan laat je de pijp een uurtje afkoelen, alvorens je hierna zachtjes de resten uit je pijp schraapt.

Bron: Esquire

Unibet

unibet

You May Also Like

Whatmatters Travel tip: Fietstochtje aan Phoksundo Lake in Nepal (video)

Om in balans met jezelf te blijven…letterlijk en figuurlijk! Voor de aardrijkskundige leken onder ...

#womanspreading, het nieuwe 'dingetje' op Instagram

Een Instagramstormpje op tijd en stond, niks mis mee. Met de #womanspreading is er ...

Deze echte mannen-barbecue mag niet ontbreken in jouw crib!

Wie zegt dat alleen bier of olie uit een vat komt? “Jens, heb je ...