Dit zijn de gefortuneerde gelukzakken die met een Bugatti Chiron rijden

We mochten hem al aanschouwen op het afgelopen autosalon, de snelle en vooral peperdure Bugatti Chiron. Slechts 500 stuks worden er gemaakt en zowaar 50% van de nieuwe eigenaren heeft de wagen niet eens gezien, gevoeld, geproefd…laat staan mee gereden alvorens ze de dikke bestelbon van $3.000.000 met hun Black Card afpinnen.

Maar wie zijn die rijke stinkerds die deze wagen kopen? Wel, we zochten het voor u uit!

Onderzoek (met dank aan de stand van Bugatti op het autosalon) wijst uit dat ongeveer 40% uit Europa komt, 30% uit de VS en ongeveer 25% uit het Midden-Oosten. De overige 5% wordt dus verdeeld over Azië, Zuid-Amerika of Afrika…hoewel die laatste misschien evenveel Bugatti’s bezit dan Antarctica.

Manuela Höhne, head communication van Bugatti, laat ons ook weten dat de gemiddelde koper van de Chiron gemiddeld 42(!) auto’s in zijn garage heeft staan. 42…u lees het goed…42…dringt het al door?
Ook verrassend is dat tussen die 42 andere auto’s in slechts 50% al een andere Bugatti staat. Met andere woorden, Bugatti bereikt een nieuw publiek aan kopers. Dit heeft volgens Höhne te maken met het feit dat deze mensen de voorganger, de Veyron, te lomp vonden.

Iets waar ze bij Bugatti mee aan de slag zijn gegaan en met de Chiron een erg verfijnde en meer gestroomlijnde Veyron hebben neergezet. De auto ademt meer luxe uit (is dit een Bugatti of een Bentley?) maar dat boet enigszins niet in in snelheid, integendeel. Met een sprintje van 2,5 seconden naar 100 en een top die pas wordt bereikt als de pijl op 420 km/u staat is dit een waanzinnig stukje luxe op wielen echt wel dé referentie voor zijn concurrenten. Trouwens, wist je dat je een tweede sleutel nodig hebt om die 420 km/u te bereiken? Het geeft zowat hetzelfde gevoel als wat Trump of Kim Jong-Un moet voelen. Allen een sleutel van een raket in handen!

Zij die de auto al gekocht hadden voordat deze daadwerkelijk gemaakt was, zijn onlangs uitgenodigd voor een proefrit in Portugal. En wat gebeurde daar? Wel, een aantal van deze big spenders hebben zowaar nog een tweede exermplaar besteld. “Waarschijnlijk eentje om in te rijden en de ander om in de collectie te houden,” aldus Höhne uit.

Wie van jullie breidt zijn collectie van 42 naar 44 auto’s nu ook uit? Laat het weten zodat we eens kunnen meerijden!

tcoc

You May Also Like

Deze Bugatti Chiron kan jij wél betalen! (met dank aan Lego)

Haal het kind in jou terug boven! Tenzij je Rockefeller of de grote baas ...

Game Review: F1 2018, realistischer dan ooit!

Ook jij knalt tegen 300 de Raidillon op Als er één milieu is waar ...

Hosting door Fraai