Dit zijn de 5 beste biersteden van Europa

Althans National Geographic…
Of we het eens zijn met de lijst uit een onderzoek van National Geographic Traveler, daar zijn we nog niet volledig uit maar dat we een citytripje naar München, Brussel, Dublin, Praag en Amsterdam plannen om het aan de lijve te ondervinden, dat staat vast! We moeten het in ieder  geval met onze redacteurs gaan controleren. Het enige wat ons momenteel nog te doen staat is ons lief en onze lever van dit onderzoek overtuigen.

München


Volgens ons terecht in de lijst! München kent maar liefst 36 biertuinen en deze bestaan ook al eeuwen. Ze brouwen al sinds de middeleeuwen volgens hetzelfde recept, namelijk alleen gerst, hop en water.  Wij plannen ons tripje alvast ergens in oktober. Want naast bier zijn wij ook fan van tieten, en laat op Oktoberfest nu net het bier met dorstige Fräuleins netjes samenkomen! Zet die halve liters maar klaar! Alvast onze excuses aan het thuisfront!

Brussel

Uiteraard kan het niet anders dan dat ook een Belgische stad genoemd wordt. Belgisch bier is wereldberoemd en ook gewoon berucht. Van sexy vrouwelijke fruitbiertjes tot de zwaarste trappisten, sommige Brusselse cafés hebben dikkere biermenu’s dan de bijbel dik is. Café Delirium bijvoorbeeld, what’s in the name, biedt jou een keuze uit 2.000 verschillende biersoorten. Gelukkig is Brussel voor ons niet te ver en kunnen we hier de eerste trein terug naar huis nemen.

Dublin

De stad van de ‘Guinness’, het donkere biertje dat al sinds 1759 wordt gebrouwen. De stad zelf  kent maar liefst 800 pubs waar er altijd wel iets te beleven valt. Livemuziek, comedy,…iedere pub probeert zo de aandacht van de bezoeker te trekken…ook nodig met de moordende concurrentie van 799 andere conculega’s. Vergeet tijdens je trip zeker niet een bezoekje te brengen aan de brouwerij St. James’s Gate. Daar kan je met een vers gebrouwen Guinness in de hand het mooiste uitzicht over de stad tot je nemen alvorens je horizontaal afgevoerd wordt.


 

Praag


Twee reden waarom Praag terecht in de lijst staat. Eén, Tsjechisch bier is de standaard waar veel andere bieren worden mee gemeten (oa Budweiser) en kan dus bestempeld worden als goed. Twee, omdat je minder dan €1,80 voor een halve liter betaalt. Dansen, dansen, dansen! We kunnen zelfs een derde reden bedenken…je hebt er naar het schijnt ook een bierspa. Als je die kan vullen met een stel knappe Tsjechische dames, ook typerend, heb je gelijk de ideale plaats om een vrijgezellen te vieren.

Amsterdam

Een twijfelgeval. Wij staan niet te springen voor het pisbier Heineken maar een tripje naar Amsterdam slaan we niet af. Ook slaan de jongens van National Geographic de bal mis door aan te geven dat de Amsterdamse jeugd dagelijks de terrassen van het Leidseplein onveilig maken. Gezien we wel wat connecties hebben in Amsterdam en we dit ook geverifieerd hebben, blijkt dat de Amsterdamse youngsters enkel op donderdag te vinden zijn op het Leidseplein en dit wanneer de Super Social weer in volle gang is. Dan weet je ineens ook goed welke dag je je Amsterdamtrip moet plannen.


Waar de jongens van National Geographic wel een punt hebben, is om Brouwerij ’t IJ bezoeken. Een brouwerij die niet meer weg te denken is uit de Amsterdamse cafés. Hun biertjes smaken wel goed en lijken niet uit grachtenwater gebrouwen te zijn. Tip: proef de samenwerking met het Belgische Moortgat en laat je ‘Het ei van de Duivel‘ schenken.
Waar wacht je op? Santé
Credits: Pinterest

Unibet

unibet

You May Also Like

Whatmatters vrijgezellentip: Voetbalbowlen in Amsterdam!

Het hoeven niet altijd stripsters te zijn… Heb je nog eens plannen om met ...

AB Inbev opent keten eetcafés!

Goose Island, we hadden er nog nooit van gehoord. Blijkt dat tegenwoordig één van ...

Voor ons een plaatsje aan het RAAM

Letten we bij Whatmatters op onze gezondheid? Veel te weinig dierbare lezers, maar we ...