De nieuwe Audi Q8

Als je op zoek bent naar een SUV kan je natuurlijk een degelijke BMW kopen, of één van de andere automerken die SUV’s in hun collectie hebben, maar ook Audi heeft met de Q-series zijn stappen in de SUV wereld gezet. Het nieuwste pareltje die nog dit jaar uit gaat komen is de Audi Q8. Deze Q8 is een sportieve SUV met opvallend, de schuin aflopende daklijn, waarmee deze Audi opvallend verschilt met zijn overige concurrenten. Hij moet overigens concurreren met de BMW X6, de Mercedes-Benz GLE coupe en de Range Rover Sport.

Het uiterlijk van de Q8

Met een wielbasis van ruim drie meter en een totale lengte van 5,02 meter is deze Audi Q8 een auto die je niet kan missen op de rijweg. Voorin is de auto voorzien van een lekkere stoere grille, waardoor hij een robuust uiterlijk krijgt. Doordat de daklijn van achteren schuin afloop is het uiterlijk van deze SUV toch heel sportief. De Q8 zal voorzien zijn van een vierwielaandrijving en luchtvering. Zou hij kunnen tippen aan bijvoorbeeld een Lamborghini Urus?

De binnenzijde van de Q8

Ondanks de schuin aflopende daklijn, blijft er nog meer dan voldoende ruimte over aan de binnenkant. Standaard is de Audi Q8 wel een 4-persoons auto, doordat Audi achter twee luxe fauteuils installeert. Met de lengte van de Q8, brengt dit erg veel beenruimte met zich mee en kan je je als passagier als een koning laten vervoeren, met meer dan voldoende hoofd- en schouderruimte. Mocht je toch behoefte hebben aan een 3-zits bank, dan is dit geen probleem. Er zullen ook modellen uitkomen die een achterbank geïnstalleerd krijgen. De Audi Q8 zal voorzien worden van een vernieuwd dashboard met grote touchscreens. Er zal gebruik gemaakt worden van de Audi Virtual Cockpit en augmented reality. Hiermee kan de bestuurder gebruik maken van de virtuele wereld, gecombineerd met de realiteit om veilig te kunnen rijden.

Onder de motorkap

De standaard Q8 krijgt eenzelfde motor als de Q7 ingebouwd. Dit is een 4.0 liter diesel V8 motor met een vermogen van 435 pk. De verwachting is dat ook Audi met de Q-series niet onder de elektromotor uit kan. Voor de Q8 betekend dit dat er een plug-in hybride versie beschikbaar komt met een elektrische motor van 136 pk en een benzinemotor van 340 pk. In 5,4 seconden rijdt de Audi Q8 naar de 100 km/u en hij haalt een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Audi Q8 Sport

Een ander type van de Q8 die Audi presenteert is de Q8 Sport, waarbij de wielkasten 12 centimeter verbreedt zijn, de dakspoiler vergroot is en de ovalen uitlaatpijpen van aluminium zijn. Zo krijgt de Q8 een sportieve look. Met behulp van een kleine elektrische motor haalt hij een vermogen van 475 pk en snelt in 4,7 seconden naar de 100 km/u. Met een tank van 85 liter haalt kan de Audi Q8 Sport een actieradius van maar liefst 1.200 kilometer.

Wanneer en prijs

De Q8 zal in maart op de Geneva International Motor Show de spotlight pakken. Naar verluid zal deze auto dan in de zomermaanden beschikbaar zijn. De verwachte prijs ligt rond de € 140.000,-
Kun je niet wachten? Dan kun je altijd op zoek naar een pareltje onder de Audi occasions zoals de Q7, de sportieve TT of de altijd goed: Audi A3!

Bron foto’s: audi.be

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Pijnlijk…jongedame rijdt splinternieuwe Ferrari naar de verdoemmenis (Video)

Zeg maar niet te gauw… “First time driving a Ferrari. This truly is the ...

Jaguar zet wereldrecord neer met waanzinnige 'Bond'-stunt

Hoe zet je een nieuw model in de kijker? Bij Jaguar denken ze ineens ...

Nooit meer opruimen! Deze (Nissan-)slippers parkeren zichzelf!

Mannen opgelet, dit is de uitvinding van deze eeuw! Wiens lief/vrouw/bijslaap heeft nog nooit ...

Hosting door Fraai