De naturel van Lynneke van den Heuvel

Kerstmarkten, we zijn er gek van. Jammer genoeg beginnen die hun spulletjes langzaamaan weer in te pakken. Wij waren er gelukkig nog net op tijd bij om er samen met Lynneke van den Heuvel naar toe te trekken. Met een warme chocolademelk en in ons geval een jenever of 25 binnen, liep het gesprek verbazingwekkend vlot. Maak kennis met deze wondermooie verschijning. Wij geloven vanaf heden alvast in kerstmirakels!
Lynneke, jij mag het jaar voor ons openen? Wie ben je?
Ela, Ik ben Lynneke van den Heuvel. Lynneke is natuurlijk niet mijn officiële naam, maar sinds mijn kindertijd noemt iedereen me Lynneke, waardoor ik niet meer reageer op mijn officiële naam Lynn.
Ik ben 26 jaar, opgegroeid in Niel te Antwerpen. Ik ben samen met mijn ouders een kleine 6 jaar geleden verhuisd naar Balen. Verder heb ik ook nog een appartement in Rotterdam.
In mijn kindertijd maakte ik al opmerkelijke keuzes. Zo is niemand in mijn familie ooit bezig geweest met muziek of dans. Toch wou ik naar de Koninklijke Balletschool en naar de muziekacademie. Daar koos ik natuurlijk geen blokfluit als instrument, maar de harp.

Nochtans volgens je ons speel je uitstekend fluit, nee? Soit, ga verder…
Ik kon zeer goed studeren, en werd vanuit de school gestimuleerd om de richting Latijnse te kiezen in mijn middelbaar. Dit deed ik zeer graag, maar ik voelde dat ik hierin niet mezelf kon zijn. Ik wou zeer graag overschakelen naar KSO om podiumkunsten te gaan doen, maar dit werd afgeraden door de school. Nu ben ik 26 jaar heb ik mijn secundair diploma ASO mooi behaald, ben ik naar de Hogeschool geweest waar ik mijn diploma Lager Onderwijs en Algemene Psychologie bijna heb behaald.


Bijna?
Inderdaad bijna! In mijn laatste jaren werd ik gescout op mijn studentenjob. En zo begon ik in de grote vakantie naast mijn vakantiejob in de modellensector. Ik had al aardig wat jobs, en zo heb ik gekozen om mezelf doelen op te leggen. Indien ik deze niet bereikte, moest ik van mezelf mijn school verderzetten.
Nu zijn we 6 jaar later, en je kan de rest van het verhaal wel aanvullen denk ik…
Tgoh, we zijn niet zo goed in aanvullen Lynneke, maar werken eraan! Dus je bent al een goede 5 jaar model?
Ja, ik  ben nu ongeveer 5 jaar en half actief in de modellensector. Na mijn eerste jaar heb ik al de stap gewaagd om internationaal aan de slag te gaan.
Wat ben jij een ‘rappe’ seg! En was dat modellenwerk iets wat je altijd heeft aangesproken?
Ik heb altijd al creatief bezig geweest. Ik speel zelf een instrument waarin ik makkelijk mijn gevoelens kwijt kan. Op mijn 16de heb ik spijtig genoeg een knieblessure gekregen waardoor het hoge niveau ballet niet meer mogelijk was, maar nog steeds dans ik heel graag. Weliswaar niet meer op topniveau,  maar mijn Just dance op XBOX Kinect houdt me bezig.

We kunnen er ons iets bij voorstellen… bon, ga voort Lynneke…
Ik zag mezelf nooit in de modellenwereld, maar als een goede student die later een vaste job zou hebben. Maar het lot heeft hierin anders beslist. Mijn jeugd was zeker niet altijd rozengeur en maneschijn, hierdoor wou ik ook heel graag de wereld verkennen en uitdagingen aangaan.
Na mijn eerste publicatie had ik de smaak te pakken en kreeg ik een enorme prestatiedrang.
In deze job kan ik al mijn creativiteit kwijt. Ik ontmoet echt ongelooflijke mensen waarbij al de verhalen zo fascinerend zijn. Stuk voor stuk mensen waar ik bewondering voor heb. Ik vind het een enorme eer om een klein deeltje uit te maken van deze ontzettend, uitdagende wereld.

Ons is het nooit gegund geweest Lynneke, dus het mes niet te diep duwen aub! En waarmee maak je in het wereldje het verschil?
Modellen worden vaak opgesplitst in 2 groepen. Fashionmodellen, de modellen die het vaakst besproken worden door hun levensstijl. Ze dienen een maatje zero te hebben en kunnen zo hun modellencarrière opbouwen tijdens de grote fashionshows in het buitenland.
Daarnaast heb je de  beautymodellen en zoals je kan merken behoor ik tot deze groep. Mijn grootste troef als model is mijn lichaam. Ik ben vrij vrouwelijk qua lichaamsbouw, maar daarnaast bezit ik mijn maatje 36. Hierbij komt ook nog eens dat ik een wespentaille bezit. Deze combinatie geeft mij vaak voordelen als lingeriemodel en bruidsmodel.

Bruidsmodel begot, wat ons meteen bij de vraag brengt: sta je op trouwen?
Ikzelf, hou niet van jagers. Mannen die liggen te geilen en als het bij mij niet lukt, al direct bij een ander beginnen. Ik vind mannen met donkerbruin haar en bruine ogen het aantrekkelijkst. Iemand waar ik rust bij vind, is zeer belangrijk. Ik ben heel weinig thuis, dus als ik dan eens thuis ben houd ik ervan om met die persoon lekker op de bank te liggen en een lekker theetje te drinken. Dus niet iemand die mijn agenda nog voller plant dan nodig. Lekker gaan wandelen in de bossen, avontuurlijk zijn en zeker geen strandligger.

Van thee zijn we niet zo en we doen niet liever dan op het strand liggen, maar dit terzijde. Nu weten we nog niet of je een vriend hebt, maar kom. Nog tips voor de ‘jagers’ onder onze lezers?
Goh, ik denk dat geen enkele vrouw een boodschap heeft aan mannen die foto`s van hun intieme delen sturen.
Hierbij misschien de gelegenheid om mee te delen dat mijn social media mijn leven niet beheersen. Als er feestdagen zijn of een verjaardag, doe ik echt mijn best om te antwoorden. Maar ik wil geen uren aan mijn gsm verbonden zijn. Dus een oproep op mijn fb is echt voor iedereen, met alle warmte en vreugde die erbij hoort. Niemand is meer of minder dan een ander.
Het is zeer leuk om persoonlijke berichten te ontvangen, maar nog steeds krijg ik hatelijke berichten als de persoon ziet dat ik het lees maar niet antwoord.

Och ja Lynneke, ‘t zijn niet allemaal zo een lieverdjes zoals ons. Wat kunnen volgers vinden op je social media?
Mijn social media wordt enkel gebruikt om mijn professionele leven weer te geven. Zowel als model als performer. Ik houd ervan om mijn foto`s zo naturel mogelijk te houden. Ik geef een beeld van hoe ik eruit zie op de moment zonder behulp van photoshop op de gsm, of de 100en filters. Een warmtefilter kan soms wel nodig zijn aangezien je niet overal perfect licht hebt.
Maar bij mijn foto`s mag je er zeker van zijn dat er geen vetrolletje is weggeshopt of mijn tanden witter lijken dan ze zijn. En trouwens ik trek 1 of 2 foto`s, geen 100en om dan mijn tijd te verdoen om de juiste te kiezen en te bewerken. En ik zal ook geen foto`s van mijn maaltijden op de social media gooien.
Helder, over maaltijden: heb je een aantal favoriete plekjes?
Ik ben heel graag in de natuur. En in de eindejaarsperiode ben ik supergraag op kerstmarkten.
Mijn tweede thuis is het podium. Een plek waar je je warmte en vreugde deelt met anderen, waar je een boodschap overbrengt. En als laatste mis ik mijn bank enorm hard de laatste tijd. Veel vrije tijd heb ik niet meer, spijtig genoeg of des te beter voor mij. Ik hou enorm van mijn werk, maar ik kan je meegeven dat ik soms echt doodmoe ben. Ik ben niet direct iemand die je zal tegenkomen in dancings ofzo.

Geen ramp, daar komen wij ook niet meer. Tot waar reiken je ambities nog?
Ik ben nu sinds enkele jaren zelfstandige en wil dit ook blijven.
Misschien een eigen firma of totaal iets anders. Er liggen op de moment enkele pistes open voor me, ik moet enkel nog kiezen welke ik neem.  
Daarnaast wil ik  heel graag trouwen met de man van mijn leven en een mooi gezin vormen met een kindje.
Wel Lynneke, we gunnen het je van harte. Wil jij Lynneke haar professionele carrière en amper bewerkte foto’s volgen? Dat kan op Facebook en Instagram. Geen angst, haar maaltijden zie je niet passeren!
Fotografen:

Filip Moerman, Phil Tubbax, Kurt Van de Velde, Lode Van Iersel, Real Models Istanbul, Marty Van Pieterson

Dankwoord Lynneke 
Ik zou graag van de gelegenheid gebruik nemen om een aantal personen te bedanken.
Niet dat dit de eerste keer is dat ik bedankt zeg, maar je kan nooit `dankjewel`genoeg zeggen.
Mijn ouders ,familie en vrienden zijn hierin toch de eersten. Zonder hun steun en aanmoediging had ik misschien niet uit elke put hebben kunnen kruipen. Geloof me dat je in de modellenwereld heel lelijke en harde dingen te horen krijgt.
Voor alles is ook een begin, het aanmaken van een portfolio en leren hoe de modellenwereld in elkaar zit, heb ik geleerd bij vriend-fotograaf Rob Van Buul. Daarnaast ook de bureau`s die met me wouden samenwerken en me de kans gaven als beginnend model.
Ik heb echte, goede vrienden gemaakt die me niet enkel zien staan voor een opdracht, maar ook als een persoon. Deze dien ik niet te vermelden want die weten dat maar al te goed dat ik hun dankbaar ben voor de hulp en voor de vriendschap.
Ook enkele prachtige modellen tegengekomen, niet enkel qua uiterlijk, maar ook qua innerlijk.
Naast modellen, ook veel entertainers leren kennen, de meest absurde dingen die je meemaakt met hun, ongelooflijke, grappige en mooie herinneringen. Mensen die je steeds een glimlach op de mond kunnen toveren. En Natuurlijk de opdrachtgevers die telkens weer in me geloven, dat ik het beste voor hen zal neerzetten.
Thanks allemaal! echt waar, zonder al jullie hulp, steun en warmte was het me nooit gelukt.

You May Also Like

Charlotta moet zowat de knapste Real Estate Agent van België zijn

Mannen, net als ondergetekende op zoek naar een nieuwe woonst? Wél, dan hebben we ...

Wordt één van deze dames de nieuwe Gouden Pump?

Wie zal er in januari Bo Hulst opvolgen als de mooiste, knapste, interessantste, heetste, tofste, ...

De verleidelijke blik van Rani laat niemand onberoerd

Ogen die spreken…een lach die je instant doet smelten. Als we even door de ...

Hosting door Fraai