Check deze twee waanzinnige penthouses in NYC

Cast Iron House, de naam verwijst naar de prominente stijl van architectuur uit de industriële revolutie, waar men met veel ijzer werkte omdat dit enerzijds een goedkoop materiaal was en anderzijds, het moderne staal nog niet zo goed ontwikkeld was.

De twee penthouses, die getekend werden door ontwerper Shigeru Ban en executive architect Dean Maltzwerden, werden gerealiseerd in een gebouw met monumentenstatus aan Franklin Street in de wijk Tribeca. Het gebouw heeft een gietijzeren gevel en stamt uit 1882. Voor de verbouwing zijn de meer dan 4.000 gietijzeren ornamenten van de gevel gerestaureerd in een gieterij in Alabama.

“We vergelijken het architectonische concept voor Cast Iron House met een schip in een fles. De oorspronkelijke gietijzeren gevel is de fles, terwijl het nieuwe moderne interieur het schip is.” aldus de ontwerpers. De woningen in het gebouw variëren in grootte van 260 m² tot 450 m². De penthouses zelf hebben vijf slaapkamers met 1430 m² privé buitenruimte.

Het complex beschikt daarnaast over een fitnessruimte, sauna’s en stoomcabines, een dansstudio en voor de lenige en rustig mediterende zielen, een yogastudio. De inrichting bestaat uit renewed vintage items die de ruimte zo netjes invullen.
Kostprijs? Vanaf 5 miljoen dollar…maar reken voor de penthouses alvast minstens het driedubbel…(en dan spreken we nog niet over de notariskosten, de gemeenschappelijke kosten,…). Soit, moesten we de Roebels hebben, we zouden het wel weten!


 
 

You May Also Like

5 cosmeticamerken voor de perfecte man…u smeert toch ook?

Jij smeert nog niet? Schande! Je huid verzorgen is belangrijk, en meer en meer ...

Whatmatters Real Estate: Villa in Knokke (2.700.000)

Wie woont er nu niet graag aan zee? Het werd een zonnig weekendje en ...

Hosting door Fraai