Charlotta moet zowat de knapste Real Estate Agent van België zijn

Mannen, net als ondergetekende op zoek naar een nieuwe woonst? Wél, dan hebben we zeer goed nieuws! Niet alleen de leningen staan lekker voordelig, er lopen tegenwoordig ook wel zeer knappe Real Estate Agents rond die bij wijze van matchmaker jouw een droomhuis, appartement of loft kunnen aanbieden. Wij zochten alvast de knapste uit, gespecialiseerd in het prospecteren van verkopers, en wilden wel eens weten waar we als potentiële (ver)koper op moeten letten én tegelijk, we blijven Whatmatters, ook gewoon wat dingen over haarzelf! Oh ja, zelf een huis of appartement te koop? Laat het haar weten, zij draagt er zorg voor!


Dag knapperd, met wie hebben we de eer en stel je eens kort even voor?
Tijdens de werkuren is mijn naam Charlotta Geboers. Charlotta zou je kunnen omschrijven als een spring-in-‘t-veld met een heel positieve ingesteldheid.

We kennen je nog als model maar je hebt nu duidelijk ook een andere weg ingeslagen nu, vertel eens?
Ik heb altijd al heel graag deze weg willen inslaan, eigenlijk. Mijn grootvader was schrijnwerker en kocht panden op om die te renoveren en vervolgens terug te verkopen. Ik heb zelden in mijn leven zo’n goede onderhandelaar gezien als hij! Het hele gebeuren heeft mij altijd enorm gefascineerd en het heeft altijd wel zitten kriebelen om in die branche te beginnen. Jammer genoeg heeft God mij twee linker handen gegeven! (Lacht) Gelukkig heeft hij mij wel gezegend met een vlotte babbel, het is dus vastgoed geworden! Een vriendin, die nu collega is, had mij de tip gegeven om te solliciteren bij haar kantoor omdat ze daar iemand zochten. Zij heeft mij geholpen om al mijn moed te verzamelen en er gewoon voor te gaan!

Een vlotte babbel…allez zeg, dat hadden we nog niet gemerkt! Wat is er zo tof aan de job?
Ik heb een fantastisch team met één voor één geweldige collega’s. Wij vullen elkaar allemaal zo goed aan dat wij als één grote gesmeerde verkoopmachine te werk kunnen gaan. Ik ken heel veel makelaars, zowel via het werk als privé en weet dus ook uit eerste hand hoe snel collega’s jouw concurrenten kunnen worden! Dat soort structuur benadeelt natuurlijk het functioneren van heel je kantoor. Daarom dat ik zo blij ben dat ik bij ‘Century21 Anders Wonen’ in zo’n positief team terecht ben gekomen dat naar ‘the bigger picture’ kijkt in plaats van ieder voor zich met niets dan dollartekens in de ogen. Verder past het sociale milieu van de job ook perfect bij mijn persoonlijkheid. Het voelt echt aan alsof ik geboren werd om dit op een dag te beginnen doen. (Lacht)

Waaraan moet een goede makelaar volgens jou voldoen?
Een goede makelaar moet volgens mij, zoals ik eerder al zei, verder kunnen kijken dan de dollartekens die in zijn/haar ogen dansen. De meeste mensen verkopen maar één of twee keer in hun leven hun huis, ‘so sell each one as if it was your own‘! Een goede klik hebben met de verkoper van de woning is dan ook heel belangrijk, vertrouwen is de essentie. Ik zie mezelf eigenlijk niet echt als verkoper, maar als matchmaker. Ik stel kandidaat-kopers voor aan woningen van onze verkopers tot ze verliefd worden. Daarna zorgen wij voor de rest (nemen alle financiële rompslomp uit handen) en leven ze nog lang en gelukkig! (Lacht😂)

Je creëert sprookjes dus! Maar om het geen nachtmerrie te laten worden, waar moeten kopers op letten als ze een huis of appartement willen kopen?
Het allerbelangrijkste is om, wanneer je al eigenaar bent van een woning deze EERST te verkopen, vooraleer iets anders te kopen. Heel vaak doet men dit andersom, met een overbruggingskrediet en beperkte tijd om te verkopen tot gevolg. Dit stelt je als verkoper zwakker op en brengt enorm veel stress met zich mee. Een huis/appartement kopen duurt gemiddeld een viertal maanden voor alles rond is, voor verkoop van je woning moet je dus op een gemiddelde tijd rekenen die dubbel zolang in beslag neemt.

Geef eens tips voor een eerste woning?

Stap 1.

Ga naar de bank om jouw budget te berekenen.

Stap 2.

Spaar geld voor je voorschot.

Stap 3.

Maak een lijst van wat je zoekt in je nieuwe thuis, wees wel realistisch!

Stap 4.

NU PAS begin je met zoeken en huizen of appartementen te bezoeken.

Heel veel mensen zijn niet op de hoogte van deze volgorde, waardoor 20 à 25% van de verkopen uiteindelijk niet kan door gaan omdat blijkt dat de koper het geld niet op tafel kan leggen. Dit is natuurlijk erg frustrerend voor de verkoper. Deze moet dan helemaal opnieuw beginnen. Daarom hebben wij bij Century 21 een systeem ontwikkeld om dit te voorkomen. Onze kandidaat-kopers worden gescreend op kredietwaardigheid. Zo ontstaat er een filter die onze verkopers meer kwalitatieve bezoeken oplevert. “Quality over quantity” zoals wij zeggen!

Wat is de tofste reactie die je tot nu toe gekregen hebt?
Aangezien eerlijkheid en vertrouwen bij mij centraal staan vind ik het enorm fijn wanneer mensen mij daar complimenten over geven of mij aanbevelen bij vrienden en familie! Dan krijg ik het gevoel dat ik mijn job echt goed heb gedaan!

En uiteraard loopt het niet altijd van een leien dakje…wat is het meest onaangename wat je hebt meegemaakt?
Ik had eens een eigenaar opgebeld van een appartement dat in aanmerking kwam voor onze kandidaat-kopers. De vrouw aan de telefoon reageerde positief en vroeg of ik meteen kon komen (dit was om 9u15 ’s avonds), aangezien deze job niet slaapt en niets mij teveel is om een nieuwe ‘match’ te kunnen maken zat ik 10 minuten later al op de baan. Eenmaal aangekomen was de deur van het appartementsgebouw op slot en raakte ik zelfs niet tot op de gang. Ik heb toen aangebeld en ze zei dat ze naar beneden kwam. De deur werd echter niet geopend door een vriendelijke vrouw maar een man. Toen ik -ondertussen verzopen door de regen- de gang binnenkwam kreeg ik van hem een hele scheldtirade naar mijn hoofd…Bleek haar man hé-le-maal niet akkoord om de verkoop van hun appartement (die niet goed ging) over te dragen aan een makelaarskantoor.

Na hem even te laten spuwen vroeg ik hem of ik, nu ik er toch was, niet even een kijkje mocht nemen om te zien of het appartement in aanmerking zou kunnen komen voor onze kopers. Indien dit het geval was kon ik hem een vrijblijvend voorstel achterlaten voor het geval hij in de toekomst toch graag beroep zou doen op een professional. Hij heeft mij toen vastgegrepen en naar buiten geslingerd. Ik heb hem daarop maar met een verwrongen glimlach bedankt en een prettige avond gewenst.

Gelukkig is dit de minderheid. Wat zou je hiermee willen bereiken? Wat is je ultieme droom? Een zelfstandig kantoor?
Ik heb het leven altijd genomen zoals het komt, business opportuniteiten komen vanzelf op je pad wanneer je je ogen open houdt en op zo’n momenten hap ik toe. Momenteel is mijn ambitie om door te groeien binnen het bedrijf waar ik nu werk en daar een mooie carrière te genieten. Waar de toekomst mij nog brengt, dat zullen we dan weeral wel zien. Ik ga en ben altijd gegaan waar de wind mij brengt, so I guess some things never change. 🙂

Valt het nog te combineren met jouw modellenwerk?
Ja best wel hoor! Ik heb mijn “modellenwerk” altijd meer gezien als fun en ben nooit te lang blijven hangen in het idee er mijn job van te maken. Ik ben te proactief en creatief om dagdagelijks binnen de lijntjes te lopen op de ene, dan de andere set en alleen maar te staan lachen en ‘mooi zijn’. 🙂 (lacht)

Hoe zit het ondertussen in de liefde? De laatste keer we je gesproken hebben was je happy single?
Still single. Haha! Momenteel ga ik zo op in mijn job en sociaal leven dat ik een relatie niet echt mis. Eigenlijk heb ik nooit problemen gehad met alleen zijn. Een vriend hebben gewoon om een iemand te hebben zegt mij helemaal niets. Ik sta wel open voor een relatie, maar dan moet het echt een goede match zijn, inclusief vlinders in mijn buik. Half werk is geen werk.

Volledig terecht! Maar voor de matches zich opstapelen…waar ga je stappen, iets eten of drinken? Wat zijn jouw favoriete plekjes?
Wanneer ik een avondje ga dansen kies ik gewoonlijk voor de discotheek La Rocca of The View, een nieuwe discotheek in Antwerpen. Ribbetjes bij de Ago’s in Schilde zijn mijn all time favorite! Bij de Cadiz of koersk in Mortsel, Cafe Kalifornia in Boechout, Soho, La Suite of Entourage op het Zuid ga ik graag eens iets drinken!

Allen bekend…leef je ook wel eens in zonde?
Ik geloof niet in zondes, enkel in deugden! 😀

Gij deugniet! Tijd voor een vluggertje dan…figuurlijk wel…

Size Does / doesn’t matter? Does
Loft/huis met zwembad? Loft
Succesvol model/succesvolle makelaar? Succesvolle makelaar!
Ik vind mezelf gewoon heel sexy als ik…
Dans! Hahah nee grapje, ik kan niet dansen! Ik voel me sexy wanneer mijn haar en make-up ‘on point’ zijn…Lets just top that off with a pair of heels!
Mijn ultieme crush is…I’m a grown woman I don’t crush anymore! 😀

Dat weten we dan ook weeral! Lotta, merci voor je kostbare tijd en alvast heel veel succes met alles wat je verder onderneemt. Wens je zelf een huis te kopen of te verkopen en wil je graag verder geholpen worden door deze knapperd, aarzel dan niet contact met haar op te nemen! Wens je gewoon haar interessante leven te volgen, luister dan vanavond om 21u naar Radio Stad 107.8 (Livestream op Facebook voor de beelden) of volg ze gewoon op Instagram! Doen!Credits:
– Robbert Poel
– Benny Floren
– Charlotta Geboers
Styling:
Rode jurk & lichtblauwe playsuite: www.capicua.be

   

You May Also Like

Whatmatters On Tour: Miss Exclusive 2020

Een jaarlijks uitje… Afgelopen weekend werd er opnieuw een Miss Exclusive gekroond en naar ...

Vlaams model Maruschka schittert voor lens van Amerikaans topfotograaf!

Hallo moeder! Ja, we hebben het over Maruschka Vanbellingen! De knappe hinde uit De ...

Gelukkig, zo ervaren wij ravissant ding Astrid Geluk

Geluk (of gelukkig zijn) kan worden omschreven als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij ...

Hosting door Fraai