Bewezen: Vrouwen drinken meer met mannen in de buurt!

Een beetje psychologie om te starten…

Wie kent er de regel 93-7? Wel, we leggen het even uit! Hoewel wij denken dat wij vooral via onze taal communiceren en zo onze boodschappen overbrengen, bestaat onze communicatie slechts 7% uit verbale communicatie. 93% brengen we over non-verbaal, ook wel analoge communicatie genoemd.
Een klein schouderklopje, een uitdagende knipoog, een verlegen lachje of gewoon eens een dikke middelvinger…voorbeelden genoeg. En om het compleet te maken…ook onze reukzin speelt mee!

Zo heeft nieuw onderzoek uitgewezen dat vrouwen die mannen ruiken tijdens een verleidingstocht sneller de neiging hebben om dronken te worden. Waarom? Omdat drinken en achteraf een horizontale tango in bed meestal hand in hand gaan.

Een studie aan de Universiteit van Zuid-Florida onderwierp 103 vrouwen van 21 tot 31 jaar aan het ruiken van een aantal reukstroken. De vrouwen dachten deel te nemen aan één of ander cologne-experiment. Echter, twee soorten strips werden besproeid met een in een lab gemaakte vorm van één androstenone, een feromoon in mannelijk zweet of twee, een placebo (water).

Na het snuffelen aan de reukstroken kregen de vrouwen twee glazen, niet-alcoholisch bier aangeboden. En wat gebeurde er? In de 10 volgende minuten na het ruiken, dronken degenen die snuffelden van het feromoon, een tiende meer dan de snuffelende watergroep. Dit leidde ertoe dat de onderzoekers concludeerden dat mannelijke feromonen vrouwen beïnvloeden om meer te drinken.

“Because of the centrality of sexual signaling to fundamental evolutionary/biological forces, these results indicate a potentially powerful influence on alcohol consumption that calls for continued investigation.”, of met andere woorden… mannelijke geuren kunnen aanzetten tot drinken omdat er een cultureel verband bestaat tussen alcohol drinken en seks hebben…

Nu weten we ineens waarom vrouwen tijdens het uitgaan met een glas in de hand wel eens komen snuffelen…

 

tcoc

You May Also Like

Paradijselijk wonen in waanzinnige villa op de Bahama's

Word schandalig rijk…een uitspraak die we meermaals op ons netvlies gebrand of door onze ...

Waaghals Mister C gaat op excursie naar 'Ghost Village' Goussainville

  Spooksteden en/of spookdorpen … hoewel het een graag gebruikt onderwerp is voor menig ...

Hanne Ghys en het verhaal van dat ene Facebookberichtje…

Social Media…voor sommigen een pest, voor anderen een levensnoodzakelijk kwaad, voor curieuzeneuzemosterdpotten een bron ...

Hosting door Fraai