Aan het woord: Anastasia, de vrouw achter het kledingmerk 'HALF de GANS'


Toen we op onze Facebookpagina de vraag kregen om het nieuwe kledingmerk ‘HALF de GANS’ te liken, werden we wel getriggerd. HALF de GANS…we konden er ons maar weinig bij voorstellen. Heeft het te maken met feestdagen en de verwijzing dat er hier en daar wel (al dan niet met de nodige gemengde gevoelens) een stukje ganzenleverpastei op de feesttafel stond? We gingen het gewoon zelf vragen…

Hallo Anastasia of moet ik mevrouw ‘HALF de GANS’ zeggen? Vertel eens kort wie je bent?
Ik ben een 33-jarige dierenvriend, veganist, mama van een 12-jarige zoon (Kenzo) en stiefmama van nog 2 jongens van 14 en 19. Geboren en getogen Genkenaar (en ook KRC Genk supporter) en sinds 4 jaar wonend in Hoeselt. Ik ben grootgebracht tussen mijn broer Dennis (Black Magic), die 10 jaar ouder is, en zijn vrienden, en voel me dus helemaal thuis in dat mannenwereldje! Mijn Grieks-Russische roots zorgen ervoor dat ik wel eens temperamentvol kan zijn, maar al bij al hou ik het graag rustig 😉

Een vegan dierenliefhebber…dan zal er al zeker geen ganzenlever op de feesttafel hebben gestaan. Van waar dan die naam?
De naam is een uit de hand gelopen inside joke, ergens aan een vijver toen ik aan het “zeuren” was dat ik ook een gans wou…iets wat ik bij elk diertje zo ongeveer doe…(lacht)

Haha ok dan! Hoe lang ben je al bezig met het ontwerpen van kleding?
Effectief bezig sinds enkele weken, dus dit is een echte primeur! De droom om dit te doen speelt al jaren, maar de situaties en drukte van het moment lieten het nooit toe er echt werk van te maken. Tot ik enkele weken geleden samen met mijn vriend eigenlijk tot de conclusie kwam dat wachten tot het moment er juist voor is, misschien wel betekent dat het nooit gebeurt. Toen hebben we de knoop doorgehakt en er maar direct werk van gemaakt, en zie hier het resultaat waar ik enorm trots op ben! Voorlopig is de collectie enkel te bestellen via pm op Facebook en Instagram, maar de webshop is onder constructie en zal dus spoedig online zijn.

Een kinderdroom dus…
Een diep weggestoken kinderdroom die toch altijd op de achtergrond is blijven sluimeren, ja. Na jaren (soms luidop) dagdromen hierover, moest ik de stap gewoon eens wagen. Ik kan mezelf later niet verwijten dat ik het niet geprobeerd heb, of het nu een succes mag worden of niet, ik kan in ieder geval geen spijt hebben als ik erop terug kijk en denken, had ik maar….
Hoe kan je de stijl best omschrijven?
Voornamelijk casual, dagdagelijkse kledij, maar toch mooi verzorgd. Leuk en trendy genoeg om mee te gaan winkelen, iets kleins te gaan eten, enz…. maar toch erg gemakkelijk. De hoodies en sweaters zijn ook ideaal om voor en na het fitnessen op je sportkledij te dragen. Erg veelzijdig dus! Afhankelijk van waar je het mee combineert kan het voor verschillende gelegenheden dienen.

Zit er een bepaald thema in?
Ik maak graag gebruik van slagzinnen, uitspraken, hippe woorden…alles wat op dat moment een leuke betekenis heeft en goed klinkt. Gaande van bestaande woorden tot samensmeltingen van woorden waardoor een geheel nieuw woord ontstaat. Ik ben hier graag creatief mee bezig.

Wat wil je ermee bereiken?
Mensen mijn kleren zien dragen. Vreemden op straat zien lopen met bijvoorbeeld een sweater of hoodie die ik ontworpen heb, geeft volgens mij erg veel voldoening. Ik hoop echt dit toch af en toe eens te mogen ondervinden.
Wij zijn vooral gericht naar mannen. Hoe moet een man volgens u gekleed gaan?
Een man moet zich kleden naar de gelegenheid. Casual wanneer het past, en opgekleed wanneer nodig. In ieder geval steeds een verzorgde indruk geven. Het moet ook bij zijn lichaamstype passen. Het meest moreel verantwoorde antwoord hier zou zijn dat iedereen moet dragen waar hij/zij zich goed in voelt, en ergens ben ik daar wel mee akkoord, tot op zekere hoogte. Er zijn nu eenmaal grenzen die je voor jezelf toch moet kunnen inzien om het netjes verzorgd te houden.

Wat vind jij bijvoorbeeld een turn-on qua kleding bij mannen?
Ik zie graag een mooi mannelijk gevormd bovenlijf, vrij natuurlijk, en kleren die dat accentueren zonder er extreem de nadruk op te leggen. Tattoo’s zie ik ook heel graag als ze smaakvol zijn. En ja, zelf heb ik er ook heel wat!🙂
Tattoos…als je ons al even volgt, weet je dat ook wij geregeld deze hype brengen. Maar we hadden het over mannen…heb je er zelf één?
Ik ben sinds 7 jaar samen met mijn vriend Chris. Mede dankzij hem kan ik deze droom najagen, en hij steunt mij hier dan ook helemaal in!

Welke tips zijn essentieel voor mannen? Wat wil je hen zeker meegeven?
Met het risico om in herhaling te vallen, maar essentieel blijft een goed verzorgd uiterlijk. Dat geeft de indruk van goede hygiëne en een goede gezondheid, en dat is aantrekkelijk voor een vrouw. Ga op tijd naar de barber, verzorg thuis je huid, tanden, kapsel, en baard indien van toepassing (trouwens ook baardproducten van Men Stories te verkrijgen bij ons), en kom fris voor de dag. Er is niks mis met een beetje fierheid voor een man! De tijd dat het taboe was dat een man zich verzorgt, is al lang voorbij.

Wijze woorden. Iets anders nu, heb je nog tijd om een stapje in de wereld te zetten? En wat zijn dan jouw favoriete plekjes?
Ik ga niet vaak meer stappen, maar vind het wel gezellig om bijvoorbeeld eens iets te gaan drinken in Winterland in Hasselt. Ik denk er wel aan om misschien eens naar Tomorrowland te gaan, gewoon omdat het me toch wel een hele ervaring lijkt. Uit eten gaan is als veganist niet vanzelfsprekend, maar ik ben altijd al erg gek geweest op sushi en ben dus heel blij dat ik in Hasselt heerlijke vegetarische sushi gevonden heb. Ik ga er dan dus ook regelmatig eten of uithalen. Tips voor veganistische pizza in het Limburgse mogen mij steeds toegestuurd worden 😉
Mag sushi als vegan? Beetje zondigen dus?
Neen, hoor! Je hebt ook sushi zonder vis! Héél lekker trouwens!

Kijk, we leren bij! Heb je een favoriet stekje?
Mijn favorietje plek bij uitstek is, naast thuis, Zakynthos…Ik ben er absoluut mijn hart verloren en heb er ook regelmatig heimwee naar. Dat is dan ook ineens gekoppeld aan mijn favoriete zonde, namelijk zoveel mogelijk tijd in een hete, brandende zon doorbrengen…Dan pas ben ik echt in mijn element! Ik ben een grote koukleum en leef helemaal op als de temperaturen stijgen. Wanneer iedereen klaagt dat het nu echt wel te warm is, ben ik oprecht gelukkig en helemaal mezelf. Met die noot moet ik misschien al maar een beginnen nadenken over Half de Gans bikini’s en zwembroeken voor komende zomer… 😉

Je moest potverdekke al aan het ontwerpen zijn! Hop hop, begin eraan en dan komen we er nog op terug komende (hete) zomer! Maar tot dan, volgen we je op Facebook en Instagram! In ieder geval bedankt voor de tijd die je even hebt genomen en alvast heel veel succes met het uitbreiden van jouw collectie! 

 

Unibet

unibet

You May Also Like

Luna Stevens, meer dan een WAG!

Wie WAG zegt denkt meestal aan mooie dames die niets liever doen dan reizen, ...

Licht uit, spot aan op Cindy Koopmans!

Denk even aan je kindertijd…wie droomde er als kleine meid niet van om in ...

Zilton x S.M.A.K: een t-shirt voor een feestje

Zilton is 20! Wie Zilton niet kent, is waarschijnlijk niet helemaal thuis in stijlvolle ...