Check deze twee waanzinnige penthouses in NYC

Cast Iron House, de naam verwijst naar de prominente stijl van architectuur uit de industriële revolutie, waar men met veel ijzer werkte omdat dit enerzijds een goedkoop materiaal was en anderzijds, het moderne staal nog niet zo goed ontwikkeld was.

De twee penthouses, die getekend werden door ontwerper Shigeru Ban en executive architect Dean Maltzwerden, werden gerealiseerd in een gebouw met monumentenstatus aan Franklin Street in de wijk Tribeca. Het gebouw heeft een gietijzeren gevel en stamt uit 1882. Voor de verbouwing zijn de meer dan 4.000 gietijzeren ornamenten van de gevel gerestaureerd in een gieterij in Alabama.

“We vergelijken het architectonische concept voor Cast Iron House met een schip in een fles. De oorspronkelijke gietijzeren gevel is de fles, terwijl het nieuwe moderne interieur het schip is.” aldus de ontwerpers. De woningen in het gebouw variëren in grootte van 260 m² tot 450 m². De penthouses zelf hebben vijf slaapkamers met 1430 m² privé buitenruimte.

Het complex beschikt daarnaast over een fitnessruimte, sauna’s en stoomcabines, een dansstudio en voor de lenige en rustig mediterende zielen, een yogastudio. De inrichting bestaat uit renewed vintage items die de ruimte zo netjes invullen.

Kostprijs? Vanaf 5 miljoen dollar…maar reken voor de penthouses alvast minstens het driedubbel…(en dan spreken we nog niet over de notariskosten, de gemeenschappelijke kosten,…). Soit, moesten we de Roebels hebben, we zouden het wel weten!

 

 

Tags:

  • Co-founder en het gezicht van Whatmatters dat met humor in zijn pen dagelijks het leven van alle mannen luchtiger maakt met de nodige tips rond Lifestyle, Real Estate, Gadgets,...de heerlijkste bolides onderwerpt aan een roadtest en uiteraard jullie de mooiste babes van het Noordelijk én het Zuidelijk halfrond op jullie loslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

DEUXBELGES, iedereen uniek

Elke mens is uniek en wij van whatmatters nog wat meer dan een ander. ...

Je eigen flesje drank bij Luxury For Men

Yep, de pakjesperiode komt er weer aan. En of we dat fijn vinden! Waar ...

Relatietip: Bouw je eigen mancave!

No girls allowed! Zelfs mannen in een gelukkige relatie hebben af en toe nood ...

Hosting door Fraai