Nieuwe BMW M5 zet wereldrecord driften op 8 uur!

De jongens in München hebben hun beste speelgoed nog eens bovengehaald. Hoewel er tijdens de winter maar zelden deftig gereden kan worden met de pronkstukken uit Beieren, achtertractie weet je wel, heeft het soms ook gewoon zijn voordelen.

Zo zette een fabriekscoureur van het Duitse automerk een nieuw wereldrecord neer door maar liefst 8 uur lang te driften in de gloednieuwe BMW M5. Als je weet dat er op deze 8u een afstand van 374 km moest worden overbrugd en een driftende M5 van meer dan 500PK redelijk dorstig is, moest er onderweg zowaar vijf maal getankt worden, een hachelijke onderneming want de auto mocht natuurlijk niet tot stilstand komen.

Oh ja, ook de banden verdienen een pluim want deze hebben het netjes 8u lang volgehouden…mede dankzij het nat gehouden wegdek.

 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Kruip eens op de nieuwe Harley Davidson Fat Boy!

Harley Davidson blijkt het de laatste jaren net wat moeilijker te hebben om zijn ...

Steve McQueens racecar, duurste Porsche ooit geveild!

De bekende ‘Gulf’ Porsche 917 Gulf die als testauto werd gebruikt tijdens de 24 ...

Een brommer, fiets of moto? Noem het gewoon de Munro 2.0

Chinezen zijn met veel en ze kunnen veel, naast koken ook elektrische motors bouwen ...