FLASHBACK RADJA NAINGGOLAN “OPINIE: ODE AAN DE REBEL!”

ODE AAN DE REBEL PART II

We schrijven 31 december op 1 januari. Onze held, Radja Nainggolan zet de bloemetjes buiten, rookt, drinkt en feest alsof hij de wereldbeker gewonnen heeft en dat kost hem 100.000 Euro (30% van zijn maandloon), een bedrag dat zijn team AS Roma bij wijze van boete terug op eigen rekening mag overschrijven. Wangedrag, schande met de grote S…aldus velen. Maar niet voor ons, de mannen van Whatmatters. Wij grasduinden nog eens in ons archief en botsten op een ode aan deze rebel…een ode die ook de dag van vandaag brandend actueel is. We gingen nog eens door zijn cijfers van afgelopen half seizoen en hopen dat bondscoach Martinez dit ook even bekijkt of alvast dit artikel van een half jaar geleden nog eens door Google Translate haalt…

Happy New Year Radja! Als we in Rusland het WK winnen, zal het met u zijn!
————

Ze zijn zo braaf meneer die Belgische voetballers, helemaal in de lijn met onze volksaard. Doe maar normaal, dat is al gek genoeg en kijk uit als je je hoofd ook maar een beetje boven het maaiveld uitsteekt. Nochtans vormen rebellen de balletjes in de soep, meer nog vaak zijn het de kruiden die van een flauw gerechtje toch nog wat kunnen maken.

Cantona met zijn karatetrap, Ibrahimovic met zijn heerlijke ego, Gascoigne die niet op een lijn en fles meer of minder keek of Balotelli die geestelijk nooit ouder dan 12 is geworden, wat zou het voetbal zijn zonder?

Word jij gelukkig van het zoveelst nietszeggende interview waar de eigen prestaties geminimaliseerd worden, het team essentieel is, elke moeilijke vraag uit de weg wordt gegaan en de tegenstander, ook al is het een 2de klasser uit Liechtenstein opgehemeld wordt al was het het grote Real Madrid?

Mogen we blij zijn met een type als Radja Nainggolan. Een kereltje dat de pleintjes is ontgroeid, maar diep vanbinnen altijd een straatvechtertje is gebleven. Een rolmodel – tegen wil en dank – voor jongeren die net wat minder kansen hebben gekregen in het leven. Denk je dat die opkijken naar pak hem beet een Jan Vertonghen? Radja rookt, drinkt en bezoekt al eens graag een feestje: Et Alors? horen we François Mitterand mompelen. Is Nainggolan geen mens dan? Waarom moet hij zich altijd voorbeeldig gedragen? Hangt dat onlosmakelijk samen met het loon dat hij maandelijks aftikt? We horen de bestuurslui van AS Roma nochtans niet klagen.

Uiteraard ging hij in de fout als hij effectief dronken gereden heeft, je zal maar een kind of een andere bestuurder raken. Maar dat is gelukkig niet gebeurd. België in rep en roer en een bondscoach die weer een stok heeft gevonden om mee te slaan. Gemiddelde coaches hebben hun spelers het liefst zoals een leerkracht zijn/haar leerlingen heeft: braaf en voorbeeldig. Een coach met ballen aan zijn lijf en een goed functionerende scoutingstaf bekijkt wat anders: de statistieken. Beste Roberto, denk je met brave koorknaapjes prijzen te pakken?

Mogen we blij zijn met uitgesproken karakters als Nainggolan. Spelers die er lak aan hebben dat ze bekritiseerd worden om hun hanenkam, tattoos en gedrag. Spelers die buiten de spotlights vaak goede doelen en sociale projecten ondersteunen, maar daar niet mee te koop lopen. Balkunstenaars die niet wegsteken dat ze ook maar mens zijn, leven, drinken en zelfs af en toe een discotheek bezoeken? Wij hunkeren alvast naar meer van die rebellen met een kantje, een rafeltje of zelfs een hele hoek af!

We geven ze even mee…een half seizoen ver, 24 wedstrijden, 1.846 minuten, 2 goals en 4 assists, 28 kansen gecreëerd, 2 perfecte tackles en slechts 1 fout per match, goed voor een gemiddelde beoordeling van 7,11 dit seizoen. Wat zou dat geven als die jongen moest stoppen met drinken, roken en feesten!

Wij houden van rebellen!

Tags:

  • Toon commentaren

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwe rubriek: Vraag het Nikita!

Vraag het NIKITA! Bij Whatmatters doen we er alles aan om artikels te brengen ...

OPINIE: Frank Raes, je blijft een baas

Schriftjes en kranten, heel veel kranten, Frank is nog van de oude stempel. Of ...

Wine, dine & 69 : mijmeringen op zondag

Onder de vorm van een wekelijkse column schrijven de Whatmatters redacteuren elkaar een brief. ...

Hosting door Fraai