Tramchauffeur worden? Denk maar twee keer na!

Vraag aan 10 kinderen wat ze later willen worden en na piloot of voetballer komt er sowieso het antwoord trein- of trambestuurder. Op iets latere leeftijd zien we dit niet direct als de job van ons leven en daar zijn verschillende redenen voor.

Je moet kunnen omgaan met wat verkeersagressie, brutale klanten, mensen die weigeren te betalen, middelvingers opsteken als je aan de halte vertrekt en die lange spurt van de telaatkomer net niet waardeert en zo kunnen we nog wel een paar dingetjes bedenken. En ja, ook wij vloeken geregeld op de mannen van ‘De Lijn’.

Maar ere wie ere toekomt, ze hebben het ook niet makkelijk. In onderstaande video laten we zien waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden. Domme automobilisten, levensgevaarlijke en verstrooide kinderen,… en een tram kan helaas maar één kant op…’straight on’. Ok, ze hebben altijd voorrang dus veel schuldgevoel is er niet bij maar of ze altijd even goed slapen als er weer een kind onder de ijzers lag, is natuurlijk wel een ander paar mouwen. 

Tags:

Dit vind je misschien ook leuk

Vacature: Binge-Watcher bij NETFLIX

Heb je net naast de baan van Private Island Keeper bij Richard Branson gegrepen? ...

Met Sharon Pieksma naar Ibiza?

Als je wilt weten waar ze topmodellen kweken, steek dan even de grens over ...

Hosting door Fraai