Zo gedraag je je op het kerstfeestje van het werk…

Het is weer die tijd van het jaar, althans als je een loonslaaf bent: de tijd van kerstfeestjes op het werk. Opslag mag er dan misschien niet inzitten, maar een feestje kan er nog wel net van af. Maar hoe gedraag je je nu eigenlijk? Hoeveel kan je drinken zonder als een dronkelap over te komen en hoe ga je die avond met jouw collega’s om? Wij geven je alvast enkele tips mee!

Hoeveel mag je drinken?

Simpel: 1 glaasje of een slokje wijn is te weinig. Komaan, je baas betaalt dus hij/zij wil op zijn minst het gevoel hebben dat je dankbaar bent. Een beetje tipsy mag, wil je niet geboekstaafd staan als de seut van het bedrijf. Drink wat mee, slijp je ellebogen en baan je weg naar boven in de hiërarchie.

Let wel: we hebben het over een paar glaasjes, je zuipt je dus niet het leplazarus. Drink, drink goed, maar overdrijf niet! Je wil niet het risico lopen naast de potplant over te geven, je baas voor rotte vis uit te schelden of zijn vrouw te muilen.

Hoe ga je om met de collega waar je verliefd op bent?

Het is toch niet jouw schuld dat ze bloedmooi is en ongeveer 40 uur per week in jouw buurt vertoeft? In elk geval blijf discreet. Hou ook hier rekening met de regel: geen gemuil als iedereen het ziet of ostentatieve schuurbewegingen. Stiekem wegglippen op het einde van de avond is de boodschap, tenminste als zij dit ziet zitten, je wil geen #metoo. Ook hier helpt een gematigd drankgebruik om dit goed te kunnen inschatten.

Hoe ga je om met je baas en collega’s die je minder vaak ziet?

Probeer wat raakvlakken te vinden, emmer niet de hele tijd over het werk en gooi er als je het kan, af en toe eens een grapje tussen. Let wel: gepaste grapjes. Een beetje tipsy zijn wil hierbij helpen. Word echter nooit te direct tegen je baas, maar hou het plezierig. Tenzij je baas zelf alle remmen losgooit, dan kan je gerust volgen. Hemd uit, riem uit en zwaaien maar!

Unibet
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

unibet

You May Also Like

Deze Berlijnse loft mixt geniaal oud met nieuw

Berlijn is een hippe stad. Onze favoriete wijk in de stad met de bekendste ...

Welcome in de Whatmatters Mansion!

We mogen dromen, nietwaar? Zelfs met twee keer het hoogste bedrag dat ooit te ...

Whatmatters Real Estate: Privé-eiland in New York ($120.000.000)

Waan jezelf de échte Wolf of Wallstreet… Vergeet The Hamptons, dat zijn vanaf nu ...